Kijk, ’s werelds eerste multi-netwerk 5G-router voor voertuigen

De internationale fabrikant Sierra Wireless heeft onlangs de Airlink MG90 5G aangekondigd: ‘s werelds eerste multi-netwerk 5G-router voor voertuigen. Deze router is beschikbaar via hun Europese distributiepartner: Westbase.io in Hilversum.

Sierra Wireless en Westbase.io willen hun partners begeleiden in de overgang naar IoT en 5G. 5G levert hoge snelheden en latency en draagt bij aan de vormgeving van toekomstige netwerken. De Airlink MG90 5G biedt als beste in zijn klasse gebruikservaring, prestatie en betrouwbaarheid én is specifiek gebouwd om in voertuigen kritieke applicaties te ondersteunen. Ideaal voor gebruik in hulpverleningsvoertuigen. De router maakt het mogelijk levensreddende applicaties met elkaar te verbinden terwijl je in beweging bent.

Gepatenteerde technologie

Tom Mueller, Vice President, Product, Enterprise voor Sierra Wireless zegt dat zijn klanten verheugd zijn over de nieuwe mogelijkheden die 5G te bieden heeft. Tom: “We willen die markt graag ondersteunen met ons volledig en uitgebreid productportfolio. Met de Airlink MG90 5G levert Sierra Wireless de eerste speciaal gebouwde 5G-router om de uitdagingen van rijdende voertuigen aan te gaan. De gepatenteerde technologie garandeert altijd en overal maximale prestatie en dekking. De MG90 5G maakt hoge definitie-applicaties mogelijk zoals triage op afstand voor paramedici, live video streaming voor politie en verbeterde wifi-diensten voor de transportsector. Er kan naadloos van netwerk naar netwerk geswitcht worden als voertuigen bewegen.”

Volgende stap in netwerken

In Nederland is de MG90 5G verkrijgbaar bij Westbase.io. Julian Sinnige, Benelux Country Manager voor Westbase.io is enthousiast over deze 5G-router. Julian: “4G LTE vervult nog steeds een belangrijke rol voor organisaties, maar het is een gigantische stap vooruit nu we een 5G-router in ons portfolio mogen verwelkomen. Het is een duidelijke indicatie dat onze partners zich voor moeten bereiden op de volgende stap in het netwerken. We kijken er naar uit om onze partners en hun eindgebruikers te begeleiden tijdens deze reis.”

Workshops (op maat)

Wetbase.io begeleidt geïnteresseerde partners in de weg van 4G LTE naar 5G met workshops en een scala aan oplossingen en ondersteuning. Julian: “We geven ook op maat gemaakte workshops om onze partners volledig te voorzien in hun behoeftes en doelen. Om hier meer informatie over te krijgen kun je een vraag indienen via onze gerichte Sierra Wireless landingspagina.”

Over Westbase.io

Westbase.io is een ervaren mobiele netwerk- en IoT-distributeur in Europa, met meer dan 30 jaar ervaring in ondersteuning van zijn partners. Het bedrijf staat goed bekend om het leveren van kwaliteitsoplossingen, service en expertise. Westbase.io is de Europese Sierra Wireless Airlink-distributeur. Het bedrijf werkt vanuit kantoren en magazijnen in het Verenigd Koninkrijk en Hilversum.

Mobiele versie afsluiten