KickOff voor exposanten Cloud Expo 2023

Eerder vandaag vond in Houten de KickOff plaats voor de exposanten van Cloud Expo 2023. Die beurs is pas in december, maar de voorbereidingen zijn al volop bezig. Bij beurzen is het de regel dat exposanten, na het tekenen van de contracten, pas weer gecontacteerd worden vlak voor de opbouw. Cloud Expo doet het anders.

collage_cloud-expo-kickoff-400Door vooraf alle exposanten op de locatie van de beurs uit te nodigen weet iedereen precies wat er waar gaat gebeuren. Klinkt logisch, is het echter niet. Evenmin gebruikelijk is dat er voor exposanten gelegenheid is elkaar vooraf te leren kennen. (“handig te weten wie binnenkort je buren op de beursvloer zijn”).

Workshops

Maar er was meer dan een welkomstpraatje, koffie en rondleiding over de vloer. Workshops die er voor moeten zorgen dat de beurs voor iedereen een groter succes wordt waren er deze ochtend ook. Dat is best uitzonderlijk en het was direct duidelijk dat daar veel behoefte aan is. Wat het verschil is tussen een saaie stand en een opvallende stand, kwam evenzo ter sprake als de vraag hoe je socialmedia het beste kan inzetten (“vanaf de opbouwfase, dus vanaf vandaag”). De tips over wat je wel en niet op de stand moet doen werden ook goed ontvangen. Uit de reacties viel op te maken dat de plussen en missers voor iedereen zeer herkenbaar waren. De Cloud Expo app speelt een centrale rol voor exposanten en bezoekers. De ins and outs daarvan zijn ook besproken.

Na het opnemen van al deze (nieuwe) kennis was er nog een lunch. Goed gelet op het tijdstip. Handig omdat er dan ook weer met de toekomstige collega standhouders kan worden kennisgemaakt.

Mobiele versie afsluiten