Kemp zet een sterke strategische zet met overname Flowmon

Kemp Technologies - Maarten LabadieKemp Technologies is een load balancer. Zie het als de verkeersagent die op de kruising tussen het netwerk en de server al het verkeer er soepeltjes doorheen leidt. Het bedrijf nam recent Flowmon Networks over, waarmee het steeds meer aanschurkt tegen security. Maarten Labadie is Benelux-directeur bij Kemp en vertelt over waarom dit zo’n sterke, strategische zet is.

 

Tijd voor een aardige wist-je-dat: wist je dat ASOS en Audi gebruikmaken Kemp’s technologie? Waarschijnlijk niet. Kemp Technologies is wat je noemt, een stille kracht. Het bedrijf is leider op het vlak load balancing met wereldwijd meer dan 100.000 deployments. Met load balancing garandeer je volgens Kemp een optimale applicatie experience, ofwel AX. Onlangs nam het bedrijf Flowmon Networks over. Maarten Labadie, Benelux-directeur bij Kemp is enthousiast: “We hebben Flowmon overgenomen omdat we een aantal mooie kansen zien: de integratie met Flowmons security-oplossingen past perfect in onze bestaande propositie, onze aspiraties én in de usecases van onze eindklanten. We zitten met load balancing al dicht tegen security aan, denk aan de WAF (Web Application Firewall) als onderdeel van onze oplossingen. Flowmon is een strategische uitbreiding op ons securityportfolio.”

Waarom Flowmon?

Flowmon is erg goed in netwerk performance monitoring, netwerkdetectie en response, vertelt Maarten. “Het bedrijf is op dit moment groot in Oost-Europa en Azië, en dan vooral in Japan. Wij zien vooral groei op het vlak van security, hier past de overname van Flowmon precies in. Kemp is een dedicated load balancing-bedrijf, maar schuift op naar security-partijen als firewall-leveranciers.” Maarten: “We zullen nooit een firewall-leverancier worden, maar cybersecurity is wél een heel logische, strategische stap voor ons.” Alles om de application experience te optimaliseren. Dat is de primaire reden van deze overname. Flowmon past daarnaast qua cultuur goed bij Kemp, vindt Maarten. Er is dus niet alleen gekeken naar de groei voor de komende jaren, maar óók naar het type bedrijf en het soort mensen. Maarten: “In de Benelux krijg ik er twee topcollega’s bij, Mathias van der San en Tonny van der Cammen.

Security-partijen

Door de overname wordt het productaanbod van Kemp verbreed en ook het scala aan potentiële klanten is uitgebreid. De combinatie die Kemp met Flowmon heeft gemaakt, die van load balancing gecombineerd met netwerk monitoringtools, is echt uniek in de markt. Volgens Maarten omdat de concurrentie niet in staat is dat te doen: “We willen kwaliteit van enterprise-niveau leveren aan onze klanten. Dat doen wij op het vlak van load balancing vaak voordeliger omdat je bij ons alleen betaalt wat je gebruikt. Bij sommige andere partijen betaal je voor een heel scala aan opties die je misschien helemaal niet gebruikt. In dat geval koop je vaak meer dan je nodig hebt.”

Focus op thuiswerken

Dit jaar wil Kemp inspelen op de tendens van het thuiswerken, mobiel werken en situaties waarbij meer gebruikers buiten de deur gaan werken in plaats van op kantoor. Maarten: “We moeten reageren op de populariteit van de cloud met ons load balancing-aanbod. Veel bedrijven migreren naar de cloud en denken dat ze daarmee klaar zijn, maar dat is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. De migratie is een stap waarin load balancing een rol kan spelen. Daarnaast is het centraal management niet altijd helder. Daarin ziet Kemp voor zichzelf ook een rol”, zegt Maarten: “We spelen met onze strategie in op de trend van bedrijven die naar de cloud verhuizen.”

Plan de campagne: ontwikkeling partnerkanaal

In de Benelux gaat Kemp focussen op de ontwikkeling van het partnerkanaal, met een select aantal partners. Kemp wil groeien met bestaande partners én met nieuwe partners. Het bedrijf is hiervoor op zoek naar sterke, nieuwe partners. Maarten: “We zoeken een beperkt aantal specialistische partners. We letten op een aantal aspecten, zoals of er bij de partner kennis is van netwerkdetectie- en response-oplossingen, en algemene security-kennis. Maar ook partners met een relevante klanten zijn welkom. En zij hebben die kennis misschien nog niet, maar willen dat wel graag. En we gaan er ook voor zorgen dat het partnermodel en de manier van werken van Kemp en Flowmon op elkaar wordt afgestemd. We zorgen gaan partners trainen en certificeren in het nieuwe portfolio van Flowmon. Want wij kunnen alleen maar groeien als onze partners dat ook doen.”

 

Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 1

Mobiele versie afsluiten