Kappa Data introduceert ProxiPass

4 mei was de dag waarop vele bedrijven opnieuw mochten openen, tenminste als ze aan de nodige veiligheidsvoorwaarden kunnen voldoen die onze overheid oplegt. 

Kappa_Data_logoDe belangrijkste voorwaarde hierbij is het bewaken van de ‘social distance’ tussen mensen, die minstens 1,5 meter moet bedragen. Vele bedrijven worden dan ook geconfronteerd met de nodige moeilijkheden om dit te kunnen garanderen.

Om die reden bracht Kappa Data op 4 mei de ProxiPass, powered by Kappa Data op de markt: een oplossing die de ‘social distance’ tussen mensen bewaakt en in kaart brengt.

 

Hoe werkt het?

De oplossing is gebaseerd op de Option CloudGate, een multi-inzetbare IoT gateway die al langer in het Kappa Data portfolio zit. Voor deze toepassing voorzien we de CloudGate enerzijds van een LoRaWan-interface en anderzijds van een 4G-kaart.

Elke aanwezige persoon krijgt in de proximity tracing-tool een persoonlijke badge die hij/zij continu aan heeft en die 2 functies bevat: Ten eerste omvat de persoonlijke badge een ‘buzzer’ die lawaai maakt als mensen te dicht bij elkaar komen. Deze detectie gebeurt op basis van Bluetooth, waarbij de tijd en de afstand instelbaar zijn. De tweede functie van de ProxiPass tool loopt via LoRaWan, die de informatie doorgeeft aan de secure gateway en die op zijn beurt in verbinding staat met een centraal platform waar alle data verzameld en geanalyseerd wordt.

 

Mobiele versie afsluiten