Kappa Data blijft groeien

‘Het kanaal ziet de meerwaarde van zaken doen met een financieel robuust bedrijf’

Kappa Data geeft op het kantoor in Rijswijk een uitgebreide update, over de business in Nederland en maakte daarbij de nieuwe versie van ccFLEX bekend. Bij het gesprek aanwezig waren managend partner. Patrick Casteels, presales engineer Matts Koppen en sales manager Rubin Zwanenburg.

Kappa Data heeft sinds begin van dit jaar wederom een mooie groei op de Nederlandse markt doorgemaakt. Het aantal partners en de omzet zijn toegenomen. Samen met ambitieuze partners groeit het bedrijf gestaag door. Dat vertaalt zich ook in meer medewerkers voor de Nederlandse vestiging. Zwanenburg: “We zien net als iedereen dat delen van de markt een pas op de plaats maken. Maar wij merken ook dat onze partners er nieuwe projecten bij krijgen. Zo is er de laatste periode veel door hen gedaan op het gebied van migraties van on premise naar cloud.” Hoewel Kappa Data zelf geen focus op bepaalde sectoren heeft, merkt het bedrijf dat onderwijs, zorg en logistiek op dit moment klantgroepen zijn waar partners mooie migratie projecten realiseren.

Vertrouwen

Wat men ook merkt is dat het vertrouwen van de markt in Kappa Data alleen maar toeneemt. Het kanaal ziet de meerwaarde van zaken doen met een financieel robuust bedrijf, dat daarnaast ook oprecht interesse toont in elke partner in het kanaal. Zwanenburg verbaast zich daar wel eens over: “We krijgen regelmatig positieve feedback over het feit dat we elke werkdag gewoon de telefoon opnemen en dat je als partner dan in het Nederlands je vragen kunt stellen. Dat hoort toch de normaalste zaak te zijn?” Koppen vult hem aan: “Naast die feedback krijgen we signalen dat men blij is dat we als distributeur een overzichtelijk en krachtig portfolio voor netwerkinfrastructuur en netwerkbeveiliging hebben. Met vendoren als Extreme Networks, Barracuda en Blackberry hebben we een positie in de markt die steeds vaker opvalt en als relevant wordt gezien. Niet voor niets groeit het aantal partners, ook in deze periode.”

Slimme bundel

Op het moment dat dit artikel verschijnt zijn de partners al geïnformeerd over de nieuwe versie van ccFLEX. Tijdens het gesprek was dat nog niet gecommuniceerd. Omdat het een belangrijk onderdeel van het Kappa Data portfolio is daar tijdens het interview uitgebreid over gesproken. Zwanenburg: “Bedrijven zijn over meerdere locaties verspreid. Daarmee bevindt zich de data op meer dan één plek. De uitbraak van het coronavirus heeft dat proces verder versneld. Het aantal virtuele vestigingen is enorm hard toegenomen. Daarbij zien we twee risico’s. De eerste is dat het beheren van IT-infrastructuur zonder verdere maatregelen te complex wordt. In bijna alle gevallen moet er op decentraal niveau worden uitgevoerd wat op centraal niveau is beslist. Het andere risico is dat met conventionele oplossingen de gewenste flexibiliteit en als de vereiste veiligheid niet te realiseren zijn.” De oplossing die Kappa Data voor dit veel voorkomende probleem heeft is ccFLEX. De tweede versie daarvan is net beschikbaar gekomen. Met ccFLEX biedt Kappa Data de partners en daarmee de eindklanten een cloud based managed firewall oplossing (FWaaS) waarmee de security en SD-WAN policies bij de klant beheerd kunnen worden.

Schaalbaar

De dienst is zoals gebruikelijk bij cloud makkelijk schaalbaar en afrekening is op maandbasis. De dienst is gebaseerd op de bekende firewall-oplossingen van Barracuda en is uitgebreid met andere componenten. Het heeft OneLogin voor het Identity & Acces Management deel en een zelf ontwikkelde monitoring tool. Aan de robuustheid van ccFLEX is uiteraard veel aandacht besteed. Het is bekend dat meer dan de helft van de firewalls niet up-to-date zijn als het om de security gaat. Doordat ccFLEX een managed service is, gehost in het datacenter van Kappa Data, hoeven partner en eindklant zich daar geen zorgen meer om te maken. ccFLEX is als slimme bundel het antwoord op concrete vragen uit de markt. Inmiddels zijn er al meer dan tweeduizend van deze oplossingen in gebruik. Het een interessante optie voor wie zelf geen beheer over eigen hardware wil voeren. Het is eveneens een uitkomst voor de reseller of eindklant die geen investeringen in hardware wil doen.

Grote markt

De markt voor ccFLEX in Nederland is groot en dat geldt ook voor de rest van het portfolio. Om de partners nog beter te ondersteunen zal Kappa Data later dit jaar het speciale telemarketing programma, dat in België al het succes heeft bewezen, beschikbaar maken voor de Nederlandse resellers. Aan het einde van het gesprek verwijst Casteels nog een keer naar dat programma: “Wij vragen onze partners wat hen bezighoudt en waar ze mee geholpen kunnen worden. Die kennis is cruciaal voor groei en om relevant te blijven. Die gesprekken hebben bijvoorbeeld mede geleid tot het telemarketingprogramma.”

 

Mobiele versie afsluiten