Kantoor 2.0: ontmoetingsplek en booster voor creativiteit

Na 2 jaar pandemie is een goede ontmoetingsplek voor werknemers essentieel

Wilfred Noordam Country Sales Manager Benelux ErgotronWerken op afstand heeft zich de afgelopen twee jaar tot een wereldwijd fenomeen ontwikkeld. Het is zo populair dat sommige bedrijven, zoals Deloitte, besloten hebben personeel volledig vanuit huis te laten werken.

De flexibiliteit die werken op afstand met zich meebrengt heeft vele voordelen, zoals de aanzienlijke besparing op bedrijfskosten voor werkgevers en de toename aan vrije tijd die werknemers normaal aan het woon-werkverkeer besteedden.

Toch heeft het fenomeen ook nadelen, zoals een toename aan medische- en mentale gezondheidsproblemen en een daling in creativiteit en gevoel van binding met collega’s. Het is dan ook belangrijk om, in een tijdperk waar veel bedrijven kiezen voor hybride werkvormen, een goede kantoorruimte niet uit het oog te verliezen.

Een belangrijke ontmoetingsplek

Niet iedereen kan, of wil, een deel van de werkweek thuiswerken. Het is dan ook belangrijk om werknemers de kantoorruimte te bieden die voldoet aan hun behoeftes. Een kantoorruimte moet zo worden ingericht dat het bijdraagt aan de gezondheid van personeel, de creativiteit en de samenwerking tussen werknemers dat zowel op kantoor als vanuit huis werkt. Volgens onderzoek is voor 59% van alle Nederlandse werknemers de beschikbaarheid van een ergonomische werkplek en een stimulerende werkomgeving zelfs een doorslaggevende factor in het kiezen voor een werkgever. Een kantoorruimte is belangrijk voor sociaal contact en creativiteit, en biedt een gezonde werkplek voor werknemers die anders aan de keukentafel werken.

Bij Ergotron hanteren we nu een hybride vorm van werken, waarbij een deel van het team vanuit huis werk en andere op het kantoor. Na twee jaar pandemie hebben we geleerd dat het kantoor een belangrijke plek is om motivatie op te doen en collega’s te ontmoeten en dat de afwisseling met thuiswerken hierin essentieel is. Waar veel bedrijven kantoorruimtes afschalen, zou juist in deze tijd een plek moeten worden ingericht waar werknemers samen kunnen komen. Daarom hebben wij begin dit jaar besloten ons kantoor te verhuizen naar een nieuwe plek en een volledige make-over te gegeven om werknemers een stimulerende, gezonde werkplek te bieden.

Kantoor 2.0: stimulans voor creativiteit, samenwerking en gezondheid

Ons kantoor heeft nu speciale zones die zijn ingericht naar specifieke werkomstandigheden, zoals focus ruimtes voor de werknemers die rustig en geconcentreerd aan het werk moeten en vergaderruimtes met alle apparatuur die nodig is om onze collega’s over de hele wereld met elkaar te verbinden. Deze zones maken het voor alle werknemers mogelijk een geschikte werkplek te vinden. Het nieuwe kantoor is uitgerust met onze ergonomische producten, zoals monitoren die makkelijk kunnen worden ingesteld om in de perfecte houding te kunnen werken. Ons nieuwe kantoor is nu een ontmoetingsplek voor collega’s, zo houden we de bedrijfscultuur levend.

We willen andere bedrijven graag aanmoedigen om na te denken over de inrichting van hun kantoorruimte. De werkplek van morgen moet voldoen aan de behoeftes van werknemers en gericht zijn op het bevorderen van de gezondheid, productiviteit en creativiteit.

 

Wilfred Noordam, Country Sales Manager Benelux bij Ergotron

Mobiele versie afsluiten