Jeroen Hentschke van Telindus over het MSP congres

In aanloop naar het MSP congres heeft ITchannelPRO enkele sprekers benaderd. Waar gaan zij het over hebben en waarom hebben ze voor dit onderwerp gekozen. Jeroen Hentschke, Lead Security bij Telindus, kreeg als eerste de vragen voorgelegd.

Jeroen_Hentschke-TelindusJeroen is al meer dan een dozijn jaren werkzaam voor IT security bedrijven. Van Dearbytes stapte hij over naar Telindus werd. In die periode is de markt veranderd. De opkomst van clouddiensten heeft nu ook grote invloed op de IT security sector. In het verlengde daarvan komt ook steeds meer vraag naar en aanbod van managed services.

“Resellers die zwaar leunen op de verkoop en levering van hardware voor IT- en cybersecurity zien deze ontwikkeling. Daarbij stellen ze zich onherroepelijk de vraag hoe zij daarop moeten reageren,” zegt Jeroen. “Voor de meeste is het onmogelijk de bestaande business in een keer los te laten en zich volledig te richten op de verkoop van diensten. Die overstap heeft natuurlijk tijd nodig.”

Wat daarbij komt kijken zal Jeroen in zijn verhaal nader toelichten. Hij zal ook stilstaan bij de uitdagingen waarmee grote organisaties te maken hebben. System Integrators moeten namelijk ook van koers wijzigen. Bedrijven groot en klein, met als focus het MKB of enterprises en overheden, iedereen zal meer diensten gaan leveren.

En terwijl die verandering alle leveranciers bezighoudt passen de klanten de eisen steeds verder aan. Jeroen: “Voor bijna alle klanten is eigen security gerelateerde hardware met vaste contracten een gepasseerd station. Men wil en kan ook niet meer zelf investeren in alle kennis. Het security landschap is daarvoor te groot en complex geworden. Tegelijk komen er steeds meer compliance eisen en wetten. Daar moet een klant verstand van hebben, de werking van de IT kan worden uitbesteed.”

“Mijn bijdrage op het MSP congres is bedoeld om te laten zien dat iedereen te maken heeft met de veranderingen. De ontwikkelingen spelen bij de vraag- en de aanbodzijde en zijn echt ingrijpend. Daar moet je op voorbereid zijn.”

 

Aanmelden voor het MSP congres via deze link

Mobiele versie afsluiten