Jaarcongres Circulaire-IT overwegend positief ontvangen

congres circulaire-it 2023 entree

Deelnemers aan het Circulaire-IT congres 2023 zijn over het algemeen tevreden op het event dat op 14 november plaatsvond, zo blijkt uit de resultaten van de bezoekersenquête.

Het tweede congres Circulaire-IT was in vergelijking met de eerste editie meer internationaal en tweetalig, iets dat LuteijnMedia heeft gedaan mede op verzoek van de adviescommissie. Bij de ingevulde enquêtes zien we daar geen opmerking over. We blijven daarom ook over de grens kijken voor informatie en sprekers.

Dit jaar waren er niet alleen meer bezoekers aan het congres, ook het aantal ingevulde enquêtes was fors hoger. De vragenlijst was grotendeels gelijk aan die van 2022, daarom zijn de uitkomsten van de twee jaren beter met elkaar te vergelijken.

Hoog terugkeerpercentage

De helft van de aanwezigen die de enquête invulde is lid community Circulaire-IT, waar het congres deel van uitmaakt. Vorig jaar was dat natuurlijk nog lager. De betrokkenheid van de aanwezigen bij het onderwerp Circulaire-IT blijkt ook uit het antwoord op de vraag of men volgend jaar weer deelneemt aan het congres. In 2022 gaf 70 procent aan dat waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk te doen. Na afloop van deze editie geeft 75 procent aan waarschijnlijk of zeer waarschijnlijk weer deel te nemen.

Kritiekpunten

Dat positieve signaal en de verdere reacties zal met de adviescommissie worden besproken. Er zal ook goed gekeken worden naar de verbeterpunten. Uit de reacties blijkt dat vooral op het tijdsmanagement gestuurd moet worden. Vooral in de ochtend was er te veel uitloop, waardoor er later minder tijd overbleef voor presentatie. Ook werd opgemerkt dat de presentaties op sommige punten overlap vertonen.

De locatie, ruimte voor netwerken en de algehele sfeer van de dag voldoet duidelijk aan de verwachtingen. Dat was in 2022 en 2023 zo en zal ook volgend jaar weer het geval zijn.

De feedback die de bezoekers hebben achtergelaten wordt ingezet om het programma te evalueren en het 2024 congres beter te laten aansluiten op de behoefte van de markt. LuteijnMedia dankt nogmaals iedereen die de enquête heeft ingevuld. Wie dat niet heeft gedaan maar nog wel zijn of haar ervaringen wil delen kan dat uiteraard via de mail doen.

(dit artikel verscheen eerder op Circulaire-it.nl)

Mobiele versie afsluiten