It’s coming Rome!

CloudCup-tips

Na een spannende serie strafschoppen heeft Italië zich gisteren gekroond tot Europees kampioen. In de finale werd Engeland op het eigen Wembley opzij gezet. De Italianen namen de strafschoppen beter dan de Engelsen, waardoor football’s coming home niet doorging. In plaats daarvan it’s coming Rome!

Winnaar ITchannelPRO CloudCup

Met de winst van Italië is de Europees kampioen bekend en we weten nu ook wie de winnaar is van de ITchannelPRO CloudCup. Met een duizelingwekkende score van 1.675 punten op de laatste speeldag is LWPeter de CloudCup-winnaar! Door zijn eindsprint steeg LWPeter maar liefst 41 plekken op de allerlaatste speeldag. De top drie wordt gecompleteerd door Rodyvh en FCBalophetdak. De beste subleague is VodafoneZiggo Finance, met een gemiddeld aantal punten van 4.490. In de komende printeditie van ITchannelPRO blikken we uitgebreid terug op de CloudCup.

Engeland piekt vroeg

De dag begon nog zo mooi voor de Engelsen. Het land stond voor het eerst sinds 1966 weer eens in de finale van een eindtoernooi en dan is het ook nog eens in het eigen Wembley. Rond het middaguur gingen de beelden van overvolle pubs al het internet over en de sfeer in de stad was fantastisch. Echter, vlak voor de aftrap was de sfeer al wat omgeslagen. De stad veranderde in een soort oorlogsgebied waar afval, lege flessen en dranghekken door de lucht vlogen. Ook bestormden fans zonder kaartjes het stadion, in de hoop er toch bij te kunnen zijn. Desondanks was de sfeer in het stadion goed toen ‘onze’ Björn Kuipers floot voor de aftrap.

Net als de supporters, piekte het Engelse elftal ook vroeg. Na een wat zenuwachtig begin met een merkwaardige terugspeelbal van Maguire, kreeg Italië een vroege corner. Uit de tegenaanval was het echter Trippier, verrassend in de basis, die een puntgave voorzet afleverde op wingback Shaw die geen moment twijfelde en de bal via de binnenkant van de paal achter Donnarumma schoot. Twee minuten onderweg en Wembley ontplofte van vreugde. In de twintig minuten die volgden, kreeg Italië nauwelijks grip op Engeland. Het resulteerde niet in veel kansen, maar Engeland was de bovenliggende partij. Halverwege de eerste helft kregen de Italianen wat meer grip op de wedstrijd, maar de Engelsen hielden vol en gingen met de voorsprong aan de thee.

Belangrijke wissels Italië

In de eerste minuten na rust waren de ploegen nog aardig in evenwicht, tot Mancini besloot te wisselen in minuut 55. Cristante en Berardi kwamen in het veld voor Barella en Immobile. Vooral laatstgenoemde speelde erg ongelukkig. Met Berardi kwam er meer variatie in het Italiaanse spel, waar de Engelsen moeite mee hadden. Er kwamen steeds meer kansen en vooral Chiesa zorgde voor veel dreiging. Engelse doelman Pickford hield lang stand, maar moest zich toch gewonnen geven toen Bonucci uit een corner de rebound binnenschoot. Italië stond naast Engeland op het scorebord, maar stond mentaal op voorsprong. Italië zette wel aan, maar kwam niet verder waardoor de wedstrijd uitliep op een verlenging.

De beteuterde Engelsen wachten op de prijsuitreiking
Strafschoppentrauma

In de verlenging creëerden beide ploegen weinig kansen, waardoor al snel duidelijk werd dat strafschoppen de doorslag moesten geven. Engelsen hebben in het verleden weinig succes gehad met strafschoppen. Met een score van twee gewonnen series uit acht pogingen, was het vertrouwen in een goede afloop dan ook niet groot. Om de kansen te vergroten, bracht Southgate in minuut 119 aanvallers Rashford en Sancho in. Ironisch genoeg bleek dat een fatale fout. Nadat Belotti voor Italië had gemist, misten zowel Rashford als Sancho hun strafschoppen. En om het nog dramatischer te maken, kon tienertalent Saka niet profiteren van een zeldzame misser van Jorginho en won Italië het EK.

Nu de winnaar bekend is, zitten zowel het EK als de ITchannelPRO CloudCup erop. Het was een fantastisch toernooi met een dito voetbalpool. We hebben ervan genoten. We bedanken al onze CloudCup-goeroes voor hun inzichten en kijken nu al uit naar het WK volgend jaar!

Mobiele versie afsluiten