ISP One lanceert Samsung Hosted Voice Cloud Oplossing

isp-one-lanceert-samsung-hosted-voice-cloud-oplossing

60 business partners zijn in het ADO Den Haag-stadion getuige geweest van de lancering van een nieuwe Cloud Telefonie-dienst. ISP One lanceerde daar Samsung Hosted Voice.

ISP One is een fullservice internetprovider die business partners een volledig pakket aan IP-diensten biedt zoals vaste en mobiele telefonie diensten, vast- en mobiel integratie oplossingen (VAMO) en alle type internet verbindingen. De provider heeft inmiddels 12 jaar ervaring met de telecomoplossingen van Samsung en daarom het initiatief genomen om in samenwerking met deze vendor en distributeur Nimava het Cloud Telefonie-platform Samsung Hosted Voice te ontwikkelen. Begin november werd deze nieuwe Cloud-dienst in het bijzijn van 60 business partners op ludieke wijze gelanceerd in het stadion van ADO Den Haag.

“Samsung Hosted Voice is uniek in de markt”, zegt Bas Voermans van ISP One. Hij noemt als voorbeeld de vast-mobiel oplossing die zowel via app als op basis van GSM / SIM-kaart niveau gebruikt kan worden. “We onderscheiden ons daarnaast door Hosted Voice aan te bieden als een compleet pakket met alle denkbare features: alles in één, bellen zoals het hoort. En niet zoals bij de concurrentie een modulair opgebouwd aanbod waarbij de eindklant niet weet waar hij aan toe is. Daarmee proberen wij de telefoniemarkt weer transparant te maken”, aldus Voermans.

Shared en Private Cloud

In de Nederlandse markt is het al behoorlijk druk met aanbieders van Cloud Telefonie. Wat denkt ISP One toe te voegen met Samsung Hosted Voice? Bas Voermans: “We bieden een uniek en transparant platform dat eens een keer niet op BroadSoft of Asterisk gebaseerd is maar op basis van Linux CentOS in combinatie met unieke Samsung Voice software en met de jarenlange on-premise telecomkennis en -technologie van Samsung als basis. Samsung Hosted Voice kunnen we als Shared Hosted en als Private Cloud compleet redundant aanbieden in zowel het MKB als in de Enterprise-markt. Dat Samsung Communications uit de on-premise telefoniewereld komt, is een groot voordeel. Puur omdat Samsung Hosted Voice echt vanuit een VoIP telecom-gedachte is ontstaan en niet vanuit een IT-gedachte zoals de meeste aanbieders.”

Dat er al de nodige Hosted Voice-oplossingen in de markt zijn en dat een groot deel van het partnerkanaal al een Cloud-oplossing in portfolio heeft, heeft ISP One niet afgeschrikt. Integendeel: “We hebben marktonderzoek laten uitvoeren waaruit blijkt dat er vraag is naar een echte alles in één-oplossing. Uit dat onderzoek blijkt dat resellers en eindklanten de modulair opgebouwde oplossingen niet transparant vinden”, zegt Voermans. “Partners blijken met name op zoek naar ondersteuning in techniek, sales, implementatie en nazorg, inclusief aanvullende diensten als connectiviteit, netnummer-beheer, porting access, en toegang tot het mobiele  GSM-netwerk. Dit kunnen we allemaal leveren in een volledig ontzorgt resellermodel en/of whitelabel, compleet met een overzichtelijk en eenvoudig te bedienen online- portal waarin partners realtime de status van een bestelling kunnen zien. Voor partners hebben we dus een compleet ontzorgingsprogramma in het gehele proces van advies tot oplevering.”

Plug & Play geleverd vanuit Ultra moderne online Webshop

“Wij zorgen dat de Samsung Hosted Voice oplossing vanuit de ultramoderne online webshop plug & play wordt uitgeleverd aan onze resellers; de techniek en intelligentie zit in de Cloud, daardoor sluit Samsung Hosted Voice aan op iedere reseller die actief is in de telecommarkt. Ook dat is onderscheidend.”

Mobiele versie afsluiten