iPhone 13 zou kunnen bellen via satellieten

De nieuwe iPhone 13 zou ondersteuning hebben voor bellen via satellieten. Dat meldt MacRumors op basis van informatie van Ming-Chi Kuo, analist van TF-Securities.

Deze nieuwe functie zou mogelijk zijn via GlobalStar, een bedrijf dat bellen aanbiedt via satellieten in een lage baan om de aarde. Hierdoor zou bellen mogelijk worden op plekken waar mobiele netwerken geen bereik bieden.

Qualcomm modem

MacRumors schrijft op basis van de informatie van Kuo dat Apple een aangepaste versie van de Qualcomm X60-modem gebruikt voor de satellietcommunicatie. De standaardversie van de modem biedt geen ondersteuning voor satellietcommunicatie, maar Qualcomm werkte al wel aan de techniek voor gebruik in de X65-modem.

GlobalStar

GlobalStar biedt via satellieten in een lage baan om de aarde connectiviteit op plekken die mobiele netwerken niet dekken. Er zijn ook providers die middels dergelijke aanbieders dekking bieden op deze afgelegen plekken. Zo kunnen mensen op die plekken dus alsnog bellen met de juiste apparatuur. GlobalStar heeft echter geen wereldwijde dekking. De satellieten dekken maar een deel van Noord- en Zuid-Amerika, Europa, Azië en Australië. Dekking in Afrika en grote delen van andere continenten ontbreekt.

Bron: MacRumors

Mobiele versie afsluiten