IoT-provider CheerIoT gelanceerd tijdens CES Amsterdam

Tijdens CES Unveiled Amsterdam, een voorloper op ’s werelds grootste techbeurs CES, is IoT-provider CheerIoT gelanceerd. CheerIoT is een initiatief van mobiel dataprovider Mondicon uit Aalsmeer en heeft als doel om connectiviteit voor Internet of Things-projecten toegankelijk en betaalbaar te maken. Met het Cloud Platform kunnen klanten zelf real-time simkaarten monitoren, beheren en beveiligen.

Jurgen ter Hoeve (CCO): “De afgelopen jaren kwamen we steeds vaker bedrijven tegen die bezig zijn om dingen met het internet te verbinden. Het bleek in veel gevallen een uitdaging om een geschikte provider voor connectivieit te vinden. Met CheerIoT bieden wij via de website een complete oplossing die volledig gericht is op het verbinden van dingen en niet zoals bij andere providers op het verbinden van smartphones en tablets.”

Joachim de Wild (CTO) geeft uitleg over de gebruikte technologie: “Binnen IoT is de beschikbaarheid van de verbinding een belangrijk aspect. We hebben de CheerIoT simkaart daarom zo ontworpen dat het altijd en overal proactief zoekt naar het best beschikbare mobiele netwerk. Als er in een bepaald gebied verminderd bereik is, dan schakelt de simkaart automatisch over op een ander beschikbaar netwerk, dit noemen wij proactieve steering. Wij hebben verdeeld over 66 landen een mix van kwalitatief hoogwaardige mobiele netwerken gemaakt, waardoor onze simkaarten dus vaker en langer verbonden blijven met het internet.”

“We hebben daarnaast hard gewerkt aan ons Cloud Platform zodat klanten real-time inzicht en controle hebben over de simkaarten en het dataverbruik” vervolgt De Wild. “Binnen ons Cloud Platform kunnen klanten zelf met een paar klikken een beveiligde VPN-verbinding opzetten tussen onze simkaart en het eigen datacenter van de klant. Het dataverkeer vanaf de simkaart komt dan via een beveiligde tunnel direct in het datacenter van de klant terecht. Wij hebben een dergelijke securityoplossing op simkaart niveau nog nergens anders gezien, nu kiest men vaak nog voor dure datacenter koppelingen. Overigens kunnen klanten door middel van onze API’s alle functionaliteiten binnen ons Cloud Platform integreren met het eigen CRM- of ERP-systeem.”

Ter Hoeve licht de commerciële propositie verder toe: “De prijzen van de CheerIoT databundels zijn te vinden op onze website. We bieden al databundels aan vanaf €0,40 per maand. Bij hoog volume afname zijn additionele kortingen mogelijk. Alle bundels kunnen standaard gebruikt worden binnen 66 landen wereldwijd, waaronder de Verenigde Staten, Europa, Australië en grote delen van Azië en Afrika. Ons prijsniveau ligt ver onder wat gebruikelijk is in de markt. Dit is mogelijk omdat we alle processen middels ons Cloud Platform geautomatiseerd hebben en een volledige onlinestrategie kiezen voor de verkoop van onze simkaarten.”

De komende 4 maanden kunnen via de website www.cheeriot.com test-simkaarten worden besteld. Met deze aanpak wil CheerIoT naamsbekendheid vergaren en potentiële klanten en resellers de mogelijkheid bieden om de simkaarten en het Cloud Platform kosteloos uit te proberen. Na deze periode kunnen simkaarten direct via de CheerIoT webshop worden besteld.

Mobiele versie afsluiten