Interview Sales director Daniël Kwakkel van Renewtech

‘Hergebruik IT-hardware cruciaal voor duurzame toekomst’

De IT-sector is één van de grootverbruikers van waardevolle en schaarse grondstoffen, energie en kapitaal. Steeds meer bedrijven gaan daarom op zoek naar manieren om hun IT duurzamer te maken. Gespecialiseerde bedrijven zoals het Zwitserse (en van oorsprong Nederlandse) Renewtech kunnen daar een belangrijke rol bij spelen.

Renewtech Daniel Kwakkel 20220125Binnen de wereld van IT-infrastructuur worden talloze routers, switches, servers, fiber optics, access points en storage-systemen ingezet. Er is in deze markt een groot verschil tussen de technische levensduur en de economische levensduur van een product. Fabrikanten van netwerkapparatuur leveren bijvoorbeeld producten die qua techniek vijftien jaar te gebruiken zouden kunnen zijn, maar na vijf jaar al ‘end of support’ worden verklaard. Dat laatste is voor IT-beheerders vaak aanleiding om hardware te vervangen door nieuwe apparatuur, om de continuïteit van de infrastructuur te borgen. Dit gaat echter ten koste van het behoud van kostbare en schaarse grondstoffen. “Dat is nou precies het moment waarop bedrijven zoals Renewtech de helpende hand bieden”, zegt Daniël, Sales Director Daniël Kwakkel van Renewtech.

ITchannelPRO sprak met Daniël over de mogelijkheden die deze circulaire IT-serviceprovider voor IT-eindgebruikers achter de hand heeft. “We zijn in 2019 opgericht als een circulaire IT-dienstverlener, en bieden diensten zoals Third Party Maintenance (TPM), ITAD, Hardware Refurbishment, Resale, Repair, Data Shredding en Cable & Fiber Optic Solutions, onder het label Speeddy. Door onder andere Third Party Maintenance, onder het label RenewCare, worden IT-beheerders geholpen met hun ‘end of support’-probleem. Renewtech verschaft onderhoudscontracten op IT-netwerkapparatuur, waardoor hardware nog een aantal jaar veilig kan worden gebruikt. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat de levensduur van deze apparatuur wordt verlengd.

Hoe het begon

Renewtech is in 2019 door Roger van Norden in Nederland opgericht, en het hoofdkantoor is tegenwoordig gevestigd in Zwitserland. De onderneming heeft verkoopvestigingen in Zwitserland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje, waardoor de markt meertalig kan worden bediend: met recht een internationaal concept. Het bedrijf richt zich op zakelijke eindgebruikers, met name in de mid-market en corporate sector. We slaan graag een brug van de circulaire economie naar een maximaal financieel- en duurzaam resultaat én daarmee een geoptimaliseerde TCO.

Renewtech is onder andere gespecialiseerd in Third Party Maintenance voor netwerk, storage en servers. Via ITAD en Repair zorgt men voor het verantwoord en gecertificeerd ontmantelen, repareren en eventueel refurbishen van oude hardware.

Omdat Renewtech de volledige maintenance van infrastructuur kan aanbieden, ontzorgt het de gebruiker gedurende de hele levenscyclus, waarbij alle reparaties worden uitgevoerd met de originele onderdelen van de fabrikant. Aan het absolute einde van de levenscyclus wordt de oude apparatuur desgewenst ingenomen, en volgens ISO-gecertificeerde ITAD-processen (IT Asset Disposition) met daarvoor gecertificeerde software volledig ontdaan van alle gebruikersdata.

Herbruikbare onderdelen worden gerecycled en weer ingezet waar dat mogelijk is. Daarmee kan ook een breed aanbod aan refurbished systemen op de markt worden aangeboden: een tweede leven voor producten die nog jaren hun diensten kunnen bewijzen.

Daniël: “Klanten kunnen bij Renewtech aankloppen voor de support op producten van onder andere Dell, HPE, Cisco, IBM en Juniper. Belangrijk om te weten is dat Renewtech ISO-gecertificeerd is voor kwaliteitsmanagement (ISO 9001), milieubeheer (ISO 14001) en informatiebeveiliging (ISO 27001). Daarmee is het een bewezen solide partner die zijn rol als circulaire IT-serviceprovider meer dan waarmaakt.”

 

Heb je naar aanleiding van dit artikel interesse in Renewtech, dan kun je contact opnemen met Daniël Kwakkel via daniel@renewtech.com of bel hem op 06 8316 28 65.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-04)

 

Mobiele versie afsluiten