Interview met Gerard Aldus en Jan-Dirk Krispijn van NEG

‘NEG kan Device as a Service wel garanderen’

NEG is specialist in Life Cycle Management en Device as a Service en maakt sinds kort deel uit van de Circular IT Group. Aanleiding voor een gesprek met directeuren Gerard Aldus en Jan-Dirk Krispijn over hun klanten en toekomstplannen. Ook spraken we over de noodzaak bij bedrijven om meer te doen met circulaire IT.

Gerard Aldus (l.) en Jan-Dirk Krispijn van NEG-IT solutions-400De klanten van NEG zijn volgens Gerard en Jan-Dirk over het algemeen bekende nationale en internationale ondernemingen. Maar er zitten ook organisaties bij die minder omvangrijk of bekend zijn. Voor elke klant hanteert NEG echter dezelfde regels. “Kwaliteit leveren en klantintimiteit zijn daar belangrijke componenten van”, zegt Gerard (links). “Het gevolg is dat wij grote loyaliteit onder onze klanten ervaren en er amper verloop is.”

NEG levert aan veel van deze bedrijven de gehele Life Cycle Management-dienstverlening middels haar DaaS360-propositie. Van advies en levering van nieuwe end point-devices, het hardwarematig beheer daarvan, tot en met de afvoer en verwerking van alle ‘end of life’ IT-apparatuur.

Worsteling

Grote bedrijven worstelen met de controle over hun hardware, met name end point-devices, ziet Jan-Dirk. “Niet alleen bij de aanschaf, of bij hoe men ermee omgaat tijdens de levensduur, maar ook aan het einde van die levensduur. Veelal ontbreekt de kennis om goede beslissingen te kunnen nemen. NEG heeft tools die klanten helpen om grip te houden op bij hun (device) asset management. Onze eigen processen, gestoeld op ISO 9001, 14001 en 27001, helpen Device Life Cycle-processen van de klanten zodanig in te richten dat ze op deze onderdelen compliant worden.”

Inrichten van 1.000 werkplekken

Gerard: “Als je 1.000 werkplekken moet inrichten kun je kiezen om in één keer 1.000 machines en wat reserveonderdelen aan te schaffen. Als je die vervolgens na drie jaar compleet vervangt door nieuwe machines, ben je onverstandig bezig. Je verspilt dan meer tijd en geld. Je moet alleen vervangen wat echt ‘technisch’ noodzakelijk is. Daarbij is de leeftijd van een device tegenwoordig niet meer doorslaggevend, maar het gebruik ervan. Dit is meetbaar, en ons vervangingsadvies is erop gebaseerd. Slim en gecoördineerd vervangen zorgt voor een betere TCO, het optimaal benutten van de investeringen, en levert de beste bijdrage aan CO2-besparing.”

Digital Deployment Software

De Digital Deployment Software van NEG zorgt dat het gehele end-to-end proces van de devices van de klant inzichtelijk wordt. Van aanvoer tot afvoer en letterlijk alles ertussenin. Daarnaast kan precies worden bijgehouden wat de staat van elke uitgegeven machine is, en de belasting ervan. De software zorgt er ook voor dat men weet welke machines wel zijn uitgeven aan de organisatie maar niet worden gebruikt. Met het oog op de AVG en compliancy is dat erg belangrijk, zegt Gerard. “Je wilt als organisatie niet dat er meerdere laptops binnen je organisatie gaan zwerven, met risico op dataverlies.”

Jan-Dirk: “Hardware is tegenwoordig zo veilig dat een levensduur van vijf of meer jaar tot de mogelijkheden behoort. Dit duidelijk maken vergt echter nog steeds veel zendingswerk, omdat het patroon van elke x jaar bestellen en vervangen is ingeroest. Bedrijven zouden moeten kijken naar de nieuwe mogelijkheden die wij bieden op gebied van levensduurverlenging.”

ESG

Bedrijven moeten volgens Gerard bij de aanschaf van grotere aantallen devices niet alleen voor nieuw kiezen, maar ook een deel voor refurbished. “Dat zeg ik al onze relaties, en dat doe ik niet alleen omdat het mijn business is. Je komt echt in de problemen met je ESG-rapportage als je alles nieuw vervangt. Met een mix van 75 procent nieuw en 25 procent refurbished ziet het plaatje er veel beter uit.”

DaaS-garantie

Met de DaaS-propositie van NEG kan die mix ook worden gegarandeerd. Het bedrijf heeft voldoende instroom van devices om de uitgifte van machines die aan de eisen voldoen te garanderen. Jan-Dirk: “Wij leveren de hoogste kwaliteit en zijn bij vervanging in staat om hetzelfde type device te leveren. Het aantal types machine dat werkplekbeheerders moeten managen blijft daardoor overzichtelijk.”

Refurbished distributeur

Gerard: “Volume is key. Dat is een van de redenen waarom we zijn aangesloten bij de Circular IT Group. Onder die paraplu kunnen we internationaal doorgroeien en werken we aan plannen om naast onze dienstverlening van NEG ook binnen Circular IT Group een eerste dedicated refurbished distributeur-functie op te zetten. Want daar zijn het kanaal, de markt en het milieu enorm mee geholpen.”

Meer weten over NEG-IT Solutions? Neem contact op met Jan-Dirk Krispijn via 030 6930 466.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-05)

Mobiele versie afsluiten