Interview Dagmar Geer van innovaphone

‘myApps-businessplatform zorgt voor meer productiviteit’

De nieuwe slogan ‘more than communication’ van innovaphone is een treffende beschrijving voor de uitbreiding van het myApps-platform met organisatietools voor bedrijven. Hiertoe behoort bijvoorbeeld de recent gepubliceerde ‘Working App’, voor eenvoudige werktijdregistratie. Het doel van de nieuwe applicaties: meer tijd voor de echt belangrijke taken en projecten, en meer ruimte voor creativiteit door slimme managementtools.

innovaphone-myapps-logo-400300Na de vakantie met slechts één klik weer inloggen op de werkplek, de Calculator App gebruiken voor een snelle schatting van de kosten, gebruik maken van een projecttool voor een optimaal overzicht van lopende projecten en taken, en ook efficiënter samenwerken; innovaphone, specialist voor werk- en communicatie-oplossingen, voegt al deze toepassingen samen op het myApps-platform.

Het innovaphone-ecosysteem is gestart als platform voor UCC-applicaties met de slogan ‘communicate.connect.collaborate’, en groeit voortdurend. Door eigen app-ontwikkelingen en ontwikkelingen van app-partners, maar het wordt nu ook uitgebreid met applicaties op het gebied van werkorganisatie en productiviteit.

Voorzitster Dagmar Geer van innovaphone legt uit: “Ons doel is om onze klanten een volledig businessplatform te bieden, dat alle tools voor het dagelijkse werk samenvoegt in één gebruikersinterface – onafhankelijk van het gebruikte eindtoestel. Dit betekent bijvoorbeeld ook dat de werktijd onderweg en tijdens het werken met de smartphone net zo kan worden geregistreerd als op kantoor. Of dat een videoconferentie in de auto via smartphone net zo comfortabel is als op een pc.”

Release van de Working App

Nu heeft innovaphone de Working App op de markt gebracht, die al vooraf door de innovaphone-community is getest. De feedback is verwerkt in het design van de uiteindelijke gebruikersinterface van deze slanke toepassing. De tweedelige app bestaat uit een gebruikersversie voor werknemers en een beheerdersversie voor HR-managers. Hiermee kunnen werktijden eenvoudig en tijdbesparend worden geregistreerd volgens de wettelijke eisen voor werk-, pauze- en rusttijden, en worden afwijkingen snel herkend.

Klanten van innovaphone die myApps al on-premise of in de cloud gebruiken, hoeven de Working App alleen nog vrij te geven voor de betreffende users. Nieuwe klanten kunnen het myApps-platform gratis installeren en vervolgens de Working App activeren. Er is alleen een licentie van de Working App per gebruiker nodig, tegen een huurprijs van drie euro per maand, of zestig euro bij aankoop van de licentie.

“Vanaf het begin hadden we de visie van een open platform, dat creatieve ideeën genereert, vaak in verband met een specifiek probleem, en dat dient als motivatie voor onze partners en klanten om hun eigen ideeën te ontwikkelen”, bevestigt Dagmar. “De voortdurend groeiende innovaphone-community en het steeds toenemende aantal beschikbare apps in onze App Store, deels zelf ontwikkeld en deels door onze partners, laat zien dat onze visie van een vruchtbaar myApps-ecosysteem steeds meer tot leven komt.”

Volgens Tobias Belloff, Head of Sales Benelux en VS, moeten bedrijven zich er ook van bewust zijn dat een urenregistratie noodzakelijk is, in verband met de beslissing van het Europese Hof van Justitie over de registratie van werktijden.

Voordelen van een digitale werktijdregistratie voor bedrijven:

 Welke voordelen levert de app gebruikers op?

innovaphone is steeds op zoek naar nieuwe partners. Meer informatie? Zoek dan contact met t.belloff@innovaphone.com (Tobias Belloff, Head of Sales Benelux & VS) of jgarciaamparo@innovaphone.com (Jasmin García Amparo, Inside Sales Benelux).

 

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine 2023-04)

Mobiele versie afsluiten