Internationaal verkeer; Roaming daalt, maar meer en langere gesprekken

Roaming verkeer is de afgelopen maanden aanzienlijk gedaald, maar branchevereniging i3Forum meldt een stijging van het aantal en de duur van internationale gesprekken.

 

Het internationale roamingverkeer daalde in de regio met 30 procent tijdens de coronaviruspandemie, hoewel het internationale spraakverkeer in maart met 20 procent op jaarbasis steeg, terwijl de duur van telefoongesprekken met 30 procent steeg in maart en met meer dan 60 procent in april 2020 vergeleken tot 2019.
“Het veranderende gebruikersgedrag, als gevolg van de overstap naar werken op afstand en ’thuis blijven’, heeft een onmiddellijke impact gehad op de internationale spraakmarkt”, aldus Philippe Millet, voorzitter van i3forum.

“I3forum Insights heeft in maart een eerste piek in het verkeer gezien en vervolgens in april weer de reguliere verkeersvolumes, zij het met verschillende patronen omdat mensen zich hebben aangepast aan nieuwe sociale en werksituaties. Opvallend is de groei in gespreksduur. De oproepen zijn langer en dat compenseert de afname van het aantal oproepen. ”

 

Schijn van normaliteit

Hoewel het toegenomen belvolume de dalende inkomsten als gevolg van roaming waarschijnlijk niet zal compenseren, is het een ander voorbeeld van een verschuiving van het consumentengedrag tijdens de COVID-19-periode. De wereld keert langzaam terug naar een schijn van normaliteit, maar het is altijd de moeite waard eraan te denken dat sommige coronavirusgedragingen zullen blijven bestaan, stelt i3Forum.

 

“De extremiteit van de hedendaagse dynamiek vanuit huis zal niet blijven bestaan, maar sommige van de geleerde lessen wel. Bedrijven kunnen functioneren zonder elke dag op kantoor te zijn en cloudtechnologieën hebben voordelen. Dit gedrag zal een impact hebben op telco-operaties, en hoewel deze lock-down-periode niet voor onbepaalde tijd zal voortduren, houden telco’s zichzelf voor de gek als ze denken dat de wereld volledig zal terugkeren naar de pre-COVID-19 dagen”, besluit Millet.

Mobiele versie afsluiten