Intenso TX100 en TX500

Nieuwe externe SSD’s in Siewert & Kau portfolio

Distributeur Siewert & Kau breidt dit jaar het assortiment van Intenso externe harde schijven nog uit met de TX100 en de TX500.

TX500 IntensoDe TX100 en TX500 worden binnenkort gelanceerd door Intenso. Het eerste model, de TX 100 (foto onder) is een gunstig geprijsde externe SATA SSD. Als behuizing is gekozen voor beige kunststof, dat zorgt voor een betere bescherming tegen valschade. De datasnelheid bedraagt tot 500 MB/s. De TX500 (foto links) is voorzien van een PCIe 3.0 SSD. Als interface is gekozen voor USB 3.2 Gen 2. Dat betekent een snelheid voor dataoverdracht tot 1.000 MB/s, wat dus beduidend meer is dan het andere model.

Het verschil tussen de twee modellen betreft niet alleen de snelheid, maar ook het uiterlijk. Intenso heeft voor de TX 500 wederom een eigen ontwerp gerealiseerd waardoor het product zich zichtbaar positief onderscheid van de rest van de markt. De behuizing kan, net als de TX 100   tegen een stootje. De combinatie van hoge snelheid en robuustheid maakt dat de TX 500 interessant is voor wie buiten werkt en data wil opslaan op een externe schijf.

Ruggedized

Beide types zijn ruggedized, maar Intenso koppelt met opzet geen IP waarde voor waterbestendigheid aan deze series.  Leif Bantelmann, Channel Marketing Spezialist bij Siewert & Kau, zegt hierover: “S&K en Intenso doen geen beloftes die we niet kunnen waarmaken. Dat de TX100 en TX500 tegen een stootje kunnen klopt, ze kunnen ook overweg met spatten. Elke externe harde schijf heeft een USB aansluiting. Als daar vocht in komt en de schijf wordt aangesloten kan dat tot schade aan de schijf en de computer leiden. Wij claimen nadrukkelijk geen waterbestendigheid om precies dat te voorkomen.“ Dat is een eerlijk en duidelijk verhaal richting de reseller en hun klanten.

Mobiele versie afsluiten