Ingram Micro wil weer naar de beurs

Maandag heeft Ingram Micro bekend gemaakt dat eigenaar Platinum Equity het naar de beurs wil brengen. Het zou daarmee de tweede keer worden dat de IT distributeur een beursnotering krijgt.

De huidige eigenaar van de bekende distributeur heeft het bedrijf effectief per juli 2021 overgenomen van een Chinese conglomeraat dat in de problemen was geraakt. Die organisatie kon bijna vijf jaar eigenaar van de toen nog grootste IT distributeur ter wereld noemen. Daarvoor had Ingram Micro meerdere jaren een notering aan de beurs.

Na een jaar afscheid nemen van een investering komt vaker voor. In dit geval ziet de markt ook wel dat er in die korte periode iets heel belangrijks is gebeurd. IM is niet meer de nummer 1. Die positie is nu in handen van de combinatie Synnex – Tech Data. Dat is niet de enige verschuiving. De berichten van teruglopende computer shipments zijn niet te negeren. Het is onvermijdelijk dat alle distributeurs hier wel last van hebben en dus minder omzet zullen boeken.

De marktverhoudingen en vooruitzichten lijken dus op dit moment niet heel gunstig voor een beursgang. Dat zal dan ook wel de reden zijn dat er geen datum wordt genoemd, laat staan een bandbreedte voor het aandeel. Of de huidige eigenaar alle aandelen wil verkopen is evenmin bekend. A propos verkopen. Met deze aankondiging is ook duidelijker waarom Ingram Micro  recent een deel van de logistieke business van de hand heeft gedaan.

Mobiele versie afsluiten