Impressie Cybersec Europe

zoveel anders

Vandaag, donderdag 20 april, is de tweede en laatste dag van Cybersec Europe in Brussel. Voorheen was dit Infosec, de uitbater van het concept in Utrecht en Brussel is dezelfde, de uitvoering is totaal anders.

Totaal anders. Dat zal de eerste indruk zijn van de vele Nederlandse bezoekers aan deze beurs in België. De ruimte, ook al is het maar een zaal van het grote expo complex, is maximaal gevuld. Lege plekken die zijn opgevuld met zitjes zijn er niet.

De sfeer is ook onvergelijkbaar met de laatste keer Utrecht. Hier bruist het vanaf de opening van het leven. De drukte op de stands is iets dat je in Nederland niet veel tegenkomt.

Natuurlijk, dit is een ander land met andere gewoontes. Dat klokslag 12:00 de biertap en de flessen wijn opengaan is iets dat je in Nederland niet tegenkomt. Standhouders met eigen eten en koffiemachines, ook op de kleinste stands, dat is Nederland op die ander beurs wel erg lastig gemaakt.

Waar Cybersec Europe zich nog meer door onderscheidt van het kwijnende TBX is de huurders. Brussel is vooral een beurs waar grote aanbieders, distributeurs, een eiland hebben gehuurd. Op dat eiland staan dan de verschillende merken.

Het aantal echt kleine stands langs de randen is daardoor beperkt. Zij kunnen hierdoor op meer aandacht rekenen. Voor de merken van de distris geldt dan weer wat anders. Sommige merken zijn op wel drie of meer eilanden te vinden. Dat komt wat vreemd over, maar binnen het concept is dit totaal logisch.

Zoals gezegd, andere opzet en andere sfeer. Beiden laten een goede indruk achter. De reeds genoemde hoge opkomst van Nederlanders laat zien dat dit concept welkom is. Gaan we dat dan ook in Nederland krijgen? Eigenlijk hebben we dat al. CloudExpo Houten dat vorig jaar het levenslicht zag is precies dat wat je vandaag nog in Brussel kunt ervaren. Met uitzondering dan van de het moment waarop de biertap open gaat.

Mobiele versie afsluiten