Impressie Cloud Expo Europe – Data Centre World

Frankfurt-2022-05-collage-1-1024pxIn de Frankfurtermesse wordt vandaag de tweede en laatste dag van Cloud Expo Europe. Onder die naam worden drie beurzen tegelijk gehouden, naast cloud gaat het om datacenters en big data. Hierbij een eerste korte impressie.

Na een winterslaap van twee jaar is dit de eerste echte vakbeurs in Europa voor deze drie onderwerpen. Wat direct opvalt is de samenstelling van het publiek. Scholieren en studenten ontbreken volledig. Dat draagt bij aan een beurs met weinig hectiek en veel meer ruimte tot het voeren van goede gesprekken.

Partijen betrokken bij het ontwerp, de bouw en inrichting van serverruimtes en datacenters uit net name Europa zijn goed vertegenwoordigd. Het is alles behalve een “Duits feestje”. Opvallend is het ontbreken van Aziatische exposanten, die zijn er veel minder dan de vorige keer.

Opvallen door juist wél aanwezig te zijn geldt voor Nederlandse en Vlaamse bezoekers. Het team van  ITchannelPRO maakt sinds 2018 voor dit meerdaags event reclame en het is goed te zien dat Nederlandse ondernemers daarop reageren.

Naast Nederlanders en Belgen zijn het ook professionals uit ander buurlanden die in Frankfurt aanwezig zijn. De stad en het beursgebouw zijn dan ook goed bereikbaar en de hotels zijn voorlopig zeer betaalbaar.

Weinig primeurs en productintroducties gesignaleerd op Cloud Expo Europe. Standhouders en bezoekers vinden dat geen belemmering, ze zijn vooral in de weer de contacten weer aan te halen.

(op de foto boven CircleB , onder Commscope, iXora.eu en Submer.com)

Mobiele versie afsluiten