IFA Berlijn 2021 gaat niet door – status online event nog onbekend

IFA berlijnOok in 2021 zal er geen IFA in Berlijn plaatsvinden. De beursorganisatoren waren lange tijd optimistisch, maar hebben het live-evenement afgelast. De IFA Shift Mobility gaat wel door.

Een paar weken geleden was er nog sprake van dat IFA 2021 in de gebruikelijke grootte in Berlijn zou plaatsvinden. Woensdag kwam dan het bericht dat de organisatoren de beurs hebben afgelast. De reden die de organisatoren geven is inmiddels als vaker gehoord. Voor de wereldspelers die normaal gesproken in Berlijn vertegenwoordigd zijn, is de huidige situatie rond de coronacrisis te onzeker. Zijn bedoelen daarmee de reisbeperkingen en de voortgang van de vaccinatieprogramma’s. Maar ook de lokale omstandigheden in Berlijn spelen een rol.

Status online event

Het besluit de activiteiten in Berlijn niet door te laten gaan werd vorig jaar direct gevolgd door de mededeling dat er een online event zou plaatsvinden. Dat was dan in de vorm van een hybride event, want op zeer beperkte schaal en onder strenge voorwaarden was er 2020 wel een IFA. In totaal mochten 1.600 personen toen het beursgebouw bezoeken (zie ook link).

Opvallend is dat bij de bekendmaking van woensdag met geen woord is gerept over een hybride of puur online alternatief voor IFA 2021. Dat doet vermoeden dat men daar gewoon nog geen rekening mee heeft gehouden. Dat alsnog organiseren kan, de ervaring is er immers. In ieder geval is de website van de IFA helemaal gericht op een fysiek event in het bekende omgeving. Maar dan pas van 2 tot en met 6 september in 2022.

Mobiele versie afsluiten