Huawei schenkt 200 laptops per jaar aan Allemaal Digitaal

Huawei  gaat gebruikte laptops schenken aan Stichting Allemaal Digitaal, een stichting die laptops inzamelt en ter beschikking stelt aan mensen die zich geen laptop kunnen veroorloven. De samenwerking zorgt dat Huawei 200 laptops per jaar zal schenken aan Allemaal Digitaal. 

Hoe werkt het?

Laptops van medewerkers die Huawei verlaten en laptops die na drie jaar vervangen worden, worden voortaan gedoneerd aan Allemaal Digitaal. Die haalt de laptops op bij Huawei, kijkt ze na en maakt ze helemaal gebruiksklaar. Vervolgens reikt Allemaal Digitaal de laptops, met daarop een basis softwarepakket, uit aan mensen die geen laptop kunnen aanschaffen, maar deze wel hard nodig hebben. In samenwerking met maatschappelijke organisaties wordt bepaald welke mensen het hardst een laptop, inclusief hulp en begeleiding, nodig hebben.

Basisbehoefte

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving”, zegt Richard Spaans, Sr. Public Affairs Manager bij Huawei Nederland. “Toegang tot digitale diensten en hulpmiddelen is steeds meer een basisbehoefte omdat dit mensen in staat stelt mee te draaien in de maatschappij. Wij dragen er graag aan bij om dat voor een zo groot mogelijke groep mensen bereikbaar te maken en zijn dan ook trots op dit partnership. De eerste 113 laptops zijn inmiddels overhandigd aan de algemeen directeur Ed Alting Siberg van Allemaal Digitaal.”

Ed Alting Siberg, algemeen directeur van Allemaal Digitaal, zegt het volgende:Wij zijn zeer content met het partnership met Huawei. Zij weten als geen ander dat de basis voor een digitale samenleving ligt bij een betrouwbaar device. Met deze samenwerking geeft Huawei invulling aan de urgente vraag naar devices voor mensen in kwetsbare situaties. De toegang tot een device biedt hen de kans om zich te ontwikkelen, betrokken te zijn, ertoe te doen en zelfstandig te zijn.”

Coronapandemie

Allemaal Digitaal is, in samenwerking met branchevereniging NLdigital en de Alliantie Digitaal Samenleven, ontstaan toen tijdens de coronapandemie veel mensen thuis kwamen zitten, en werk en onderwijs veelal vanuit huis plaatsvond. Het kwam toen duidelijk aan het oppervlak dat lang niet iedereen in Nederland de beschikking heeft over de benodigde digitale middelen.

Door de samenwerking met bedrijven en maatschappelijke organisaties heeft Allemaal Digitaal inmiddels ruim 10.000 mensen toegang gegeven tot de digitale wereld. In 2022 hoopt Allemaal Digitaal nog eens 5.000 mensen te voorzien van een laptop of tablet en daarmee digitale toegang te geven. Hiermee stimuleert de organisatie de digitale inclusiviteit in Nederland.

Huawei steunt digitale inclusiviteit

Huawei onderneemt al langere tijd diverse activiteiten die ertoe bijdragen dat zoveel mogelijk mensen in Nederland kunnen profiteren van de kansen die digitalisering biedt.  “Allemaal Digitaal is een heel mooi initiatief dat helaas nog steeds hard nodig is”, besluit Spaans.

Mobiele versie afsluiten