Huawei-oprichter hoopt op groei Honor na afsplitsing

Ren Zhengfei, oprichter van Huawei, hoopt dat smartphonemerk Honor probeert groter te worden dan het moederbedrijf. Dat zegt hij in een afscheidsspeech die persbureau Reuters heeft ingezien.

Honor werd in 2013 door Huawei opgericht en richt zich op goedkopere smartphones. Onder druk van Amerikaanse sancties wordt de tak van Huawei binnenkort afgesplitst. Ren roept Honor op zich te ontpoppen tot de grootste concurrent van Huawei en zegt dat het voorbijstreven van Huawei een van de drijfveren van Honor moet worden.

Sancties VS

De VS legde Huawei onlangs sancties op, op grond van de bescherming van de nationale veiligheid. Het land beschuldigt het Chinese bedrijf ervan een pion van Peking te zijn. Bewijs voor spionage ontbreekt echter. Door de sancties is het voor Huawei moeilijker geworden om chips of onderdelen van chips voor smartphones in te kopen.

Consortium

Honor wordt verkocht aan een consortium van dertig partijen. Omdat Huawei geen zakelijke belangen in het nieuwe bedrijf heeft, zouden de Amerikaanse sancties niet voor Honor gelden. Daardoor kan het smartphonemerk zakendoen met chipleveranciers en de verkoop van zijn toestellen voortzetten.

Bron: Reuters

Mobiele versie afsluiten