Huawei en du onthullen ’s werelds eerste 5G-A demonstratie Villa

villa 5GA 3-400

Op het 2023 Global Mobile Broadband Forum (MBBF), onthulde Huawei, in samenwerking met du, van Emirates Integrated Telecommunications Company (EITC), ’s werelds eerste 5G Advanced (5G-A) demonstratie Villa, een ideale opstelling voor het toekomstige smart home wonen aangedreven door een razendsnelle 10Gbps netwerken. Begin maart van dit jaar ondertekenden beide entiteiten een MOU (een niet bindende intentie verklaring) op 5.5G gericht op 5G-A technologische innovatie, toepassingsverkenning en ecosysteemontwikkeling. Deze aankondiging is een statement van hun gezamenlijke innovatiekracht.

Hoge gasten

Het evenement werd bijgestaan door de gewaardeerde gasten, waaronder Fahad Al Hassawi, Li Peng, Saleem AlBlooshi, CTO bij du, Karim Benkirane, CCO bij du, Cao Ming, President van Huawei Wireless Solution.

De 5G-A Villa belichaamt de naadloze integratie van geavanceerde technologieën en biedt een ongeëvenaarde smart home ervaring, verrijkt met toepassingen zoals 3D en XR. Omdat consumenten steeds meer hunkeren naar superieure ervaringen, stimuleert dit de evolutie van content en toepassingen, waardoor de vraag naar netwerkmogelijkheden toeneemt. Om aan deze groeiende behoeften te kunnen voldoen, zien operators zich genoodzaakt om hun thuisnetwerken te versterken tot een opmerkelijke 10Gbps.

Tijdens de lancering zei Fahad Al Hassawi, CEO van du: “Vanaf het begin van het 5G-tijdperk is Fixed Wireless Access (FWA) een transformerende katalysator geweest, die ons in staat stelde om geavanceerde oplossingen te leveren aan onze klanten. Als pioniers zijn we bij du vereerd om de weg te effenen met dergelijke nieuwe innovaties. Ons langdurige partnerschap met Huawei is altijd vruchtbaar geweest en met de introductie van FWA² zijn we klaar om de grenzen van de gebruikerservaring opnieuw te definiëren en onze abonnees ongeëvenaarde internetconnectiviteit binnenshuis te bieden.”

Li Peng, Huawei’s Corporate Senior Vice President en President van de Carrier BG van het bedrijf, zei hierover: “Vandaag is Huawei verheugd om de 5G-A Powered Villa te lanceren in het Huis van de Toekomst. De showcase biedt een blik uit de eerste hand op de oneindige mogelijkheden die 5G-Advanced technologie zal brengen aan toekomstige huizen en de betere netwerkervaring die 5G-A zal bieden aan mobiele gebruikers. Het is het resultaat van du’s voortdurende streven naar een betere digitale ervaring. Deze prestatie is nog maar het begin. Huawei zal du blijven ondersteunen in haar inspanningen om de beste 5G-netwerken te bouwen, het commerciële gebruik van 5G-Advanced netwerken te verkennen en tegelijkertijd het leiderschap van du in dit snel veranderende tijdperk te verdedigen.”

5G-A Villa belicht het potentieel dat deterministische ervaringstechnologie inluidt voor de huishoudens van morgen. Door gebruik te maken van Huawei’s innovatieve FWA²-oplossing wordt geïllustreerd hoe FWA in het 5G-tijdperk een krachtig instrument van de operator wordt voor snelle uitbreiding van het aantal gebruikers. Bij de overgang naar 5G-A/5.5G belooft de FWA²-oplossing, bestaande uit FWA Pro, FWA Lite en FWA Biz, ongeëvenaarde diensten voor veeleisende klanten. Met name FWA Pro is ontworpen om een enorme snelheid van 10Gbps te ondersteunen, waardoor de smart home living opnieuw wordt vormgegeven en enorme zakelijke mogelijkheden worden ontsloten.

Ga voor meer informatie naar MBBF2023 op: https://www.huawei.com/en/events/mbbf2023

Mobiele versie afsluiten