HP Inc. wil Poly kopen en heeft daar $3,3 miljard voor over

Poly-LogoPoly, officieel Plantronics Inc., levert communicatiehardware, zoals conferentietelefoons en headsets.  Het hardwareportfolio van het bedrijf komt deels uit de overname van Polycom. Nu wordt het zelf overgenomen door HP en verdwijnt daarmee van de beurs.

De omzet van Poly daalde afgelopen kwartaal met 15,5%. Oorzaak zou vooral zijn de supplychain problemen. Er spelen ook andere factoren een rol. Het heeft HP er niet van weerhouden een bod uit te brengen. Als onderdeel van HP zal Poly flink aan de bak moeten. Tegen 2025 moet de omzet 20 procent hoger zijn dan het afgelopen jaar.

HP denkt dat dit mogelijk is door meer Poly oplossingen te bundelen met de eigen hardware. De kans dat dit echt een substantiële groei oplevert is echter niet zo groot. Maar het laat wel zien dat HP doorheeft dat een moderne werkplek meer nodig heeft dan een computer, scherm, toetsenbord en muis. Communiceren zonder de optie van video en audio is sinds de pandemie lastiger geworden. Iedereen is immers gewend een Teams of Zoom sessie te starten.

Mobiele versie afsluiten