Hornetsecurity neemt Altaro, leverancier van back-upoplossingen, over

AltaroAltaro, de snelgroeiende wereldwijde leverancier van back-upoplossingen, heeft dinsdag aangekondigd dat Hornetsecurity, de toonaangevende e-mail cloudbeveiligingsprovider in Europa, het bedrijf heeft overgenomen.

Hornetsecurity is een cloudbeveiligingsspecialist met hoofdkantoor in Duitsland en actief in meer dan 30 landen. Het internationale partnernetwerk van Hornetsecurity levert de premiumdiensten aan inmiddels meer dan 40.000 klanten. Het bedrijf mag Swisscom, Telefónica en Konica Minolta tot de eindgebruikers rekenen.

De overname van Altaro door Hornetsecurity volgt op die van Spamina, de Spaanse marktleider voor cloudoplossingen voor e-mailbeveiliging, in januari 2019 en EveryCloud, haar Britse marktpartner, begin 2020.

Synergie

David Vella, CEO van Altaro, benadrukt dat de synergie zal leiden tot krachtigere aanbiedingen voor bedrijven en organisaties. Altaro ontwikkelt back-upoplossingen voor Hyper-V, VMware, fysieke servers, netwerk eindpunten en Microsoft Office 365. Die diensten zijn een perfecte aanvulling zijn op de e-mail en compliance oplossingen van Hornetsecurity, met name op het gebied van Microsoft 365-omgevingen.

“Met Hornetsecurity hebben we precies de juiste strategische koper gevondenen. Wij zijn verheugd deel uit te maken van de groep,” zei hij. “De synergieën tussen de twee bedrijven zijn duidelijk. We combineren knowhow en ervaring en de innovatieve combinatie van onze productsuites. Dat brengt het Europese marktleiderschap van Hornetsecurity voor cloudbeveiliging op een nog hoger niveau.”

“Alle medeoprichters van Altaro blijven aan boord en zullen leidede functies vervullen bekleden binnen de Hornetsecurity Group”, geeft Vella aan. Hetzelfde geldt voor het Altaro wereldwijde team, dat verder zal uitbreiden.

Uitgebreide beveiligings- en compliance-oplossing voor de cloud

Daniel Hofmann, CEO van Hornetsecurity: “Ons doel is om organisaties een complete beveiligings- en compliance oplossing te bieden voor hun cloudtechnologieën. Door Altaro’s back-up oplossingen te integreren in het productportfolio van Hornetsecurity, kunnen we een uitgebreid pakket bieden om klantgegevens te beschermen.”

Daniel Blank, COO van Hornetsecurity, legt uit: “MSP’s en IT-outsourcers breiden hun cloudarchitecturen en -services snel uit. Met de overname van Altaro breiden we niet alleen onze beveiligingsservices voor M365 uit. We spelen zo ook in op de groeiende behoefte van ons kanaal aan Hyper-V en VMware back-upoplossingen.”

Blank heeft ook aangegeven waarom voor Altaro is gekozen. “Altaro’s 100% toewijding aan het kanaal, het duidelijke respect van zijn partners voor hun technische ondersteuning en hun uitstekende product waren sleutelfactoren in onze beslissing. De overname zal ook onze internationale marketing en verkoop versterken. Samen zullen we onze partnernetwerken versterken en uitbreiden, wat de groei van de hele Hornetsecurity Group verder zal stimuleren.”

 

Altaro wordt in de Benelux gedistribueerd door Portland.

Mobiele versie afsluiten