Het jaar 2022 start met minder evenementen

Wel CES, geen Cisco live

Het jaar 2022 begint met het nieuws dat een aantal internationale evenementen niet in de geplande vorm kan doorgaan. CES in Amerika doet een stap terug, Cisco heeft het live event in Amsterdam maar helemaal geschrapt.

Events aan begin jaar

beurs-drukte-event-evenementenTot twee jaar geleden stonden de eerste weken van het nieuwe jaar in de teken van recepties en een paar grote events als CES in Las Vegas. Dichter bij huis, om precies te zijn in Amsterdam, was er in de regel ook het nodige loos. Er was altijd wel een event van een grote Amerikaanse vendor in de Rai. In dat gebouwencomplex waren ook kleinere events voor bijvoorbeeld de datacentersector.

2020 en 2021 waren zeer slecht jaren voor events. Bijna alles is geschrapt of verschoven van fysiek naar online. Dat laatste is veiliger en scheelt reistijd, maar is voor velen minder aantrekkelijk.

Tot een twee maanden terug leek 2022 het jaar te gaan worden waar we langzaam weer de draad konden oppakken. Het aantal events dat op de rol stond nam weer toe.

Extra controles

Helaas is daar een streep doorgehaald. Sinds november wordt in de meeste landen weer hard aan de rem getrokken. De Rai staat de komende periode weer totaal leeg en dat is elders niet veel anders. Dat CES in Amerika doorgaat wekt dan ook de nodige verbazing. Maar laten we wel zijn: de kans dat daar veel mensen op afkomen is gering. Europeanen hebben sinds vorige week te maken met extra controles bij terugkeer.

Die controles zijn ook een belangrijke reden waarom events als Cisco live in Amsterdam zijn geschrapt. Het is gewoon onmogelijk zekerheid te krijgen over de komst van bezoekers en collega’s uit het buitenland. Een verplichte quarantaine periode bij aankomst en weer thuis leidt tot veel verloren uren en nog hogere kosten. Dat schrikt zowel bezoekers als collega’s af.

Staat alles stil?

Zijn nu alle events geschrapt of gereduceerd tot een online gebeurtenis? ITchannelPRO ziet op dit moment, naast CES, geen live events voor de maand januari. In februari staat er wel Mobile World Congress in Barcelona op de rol. Dat kon ook vorig jaar onder strikte voorwaarden als een hybride event doorgaan. Eind maart staat Cloudfest als live event in Rust weer gepland. Dat zijn twee grote internationale events waar ITchannelPRO als mediapartner bij betrokken is.

Maar los van die twee events zijn er in de eerste maanden van 2022 bar weinig evenementen. Let wel: evenementen die zich op internationaal publiek richten. De verwachting is namelijk dat per eind januari kleinschaligere regionale en sectoractiviteiten, zoals de DatacenterWorks Expertsessies, weer mogelijk worden.

Mobiele versie afsluiten