Het doek is gevallen voor VMworld

lancering nieuw format VM Explore

VMworld is zo bekend in de IT sector dat de uitleg achterweg kan blijven, dat het doek is gevallen zal voor menig trouwe bezoeker slecht nieuws zijn. VMware heeft de knopen geteld en geeft aan dat na twee jaar pandemie de markt toe is aan een nieuwe formule: VM Explore.

vmware exploreDat de corona pandemie het aanbod van beurzen en conferenties blijvend heeft ontregeld is al langer bekend. Verhuurders van de zalen hebben twee jaar lang zo goed als geen omzet gezien. De huurders van de ruimtes zijn massaal overgestapt op online events. Waar het wel mogelijk was iets face to face to organiseren was de opkomst in het beste geval bescheiden. Ofwel het aantal toegestane bezoekers was gering, dan wel bleven de buitenlandse bezoekers weg.

Voor events als VMworld was het wegblijven van buitenlanders, als bezoekers en exposanten, net zo schadelijk als bij events die niet door een vendor worden georganiseerd (bijvoorbeeld IFA en MWC).

In de tussentijd is er wel meer veranderd dan de gewenning aan online events en de opkomst van kleinschaligere bijeenkomsten. VMware is niet meer hetzelfde bedrijf. Een aantal van de grote exposanten heeft een andere eigenaar is is door een overname min of meer van de kaart verdwenen. De impact van de oorlog in Oekraïne blijft onvermeld in de communicatie van het bedrijf. Maar ook dat maakt het moeilijk op de oude voet, lees met de VMworld, formule te blijven doorgaan.

VMware rept in de communicatie eigenlijk alleen over de andere omgang met de cloud. Alles is multi-cloud geworden. Dat zou de voornaamste reden zijn voor het dumpen van VMworld. Die verandering speelt echter al langer dan de laatste twee jaar. Op de events in Barcelona kwamen sinds 2015 toch echt wel steeds minder bezoekers af. Dus dat het doek voor VMworld nu is gevallen is begrijpelijk. Ook zonder verstoring door Covid-19 was dat onvermijdelijk.

De grote vraag nu is het lanceren van een nieuw format na twee jaar stilstand een event oplevert dat nog steeds voor standhouders en bezoekers de investering in tijd en geld waard is.

Mobiele versie afsluiten