Heeft de Bullitt Group surseance van betaling aangevraagd?

Leverancier van de Cat Phones

Op 8 januari heeft de “The Telegraph” geschreven dat de Bullitt Group, dat smartphones verkoopt onder de merknaam Cat Phones, vrijwillig insolventie heeft aangevraagd.

Cat phonesDe krant doet dat in een kort en bondig artikel. Zo te zien is dat de enige plek van de melding. ITchannelPRO kan ook na enkele dagen geen andere bron van de melding vinden dan die Britse krant. Daarom is enige voorzichtigheid op zijn plaats.

Het verhaal is dat het bedrijf gebukt gaat onder grote schulden en daarom kiest voor de combinatie van surseance en het opknippen van het bedrijf. Het deel dat zich bezig houdt met satellietcommunicatie wordt buiten de bestaande groep geplaatst en kan door het huidige personeel doorgaan. De krant geeft aan dat al het Britse personeel naar het nieuwe bedrijf gaat. Wat overblijft is een deel waarin de Cat Phones en de schulden zitten.

Links en rechts ingehaald

Waarom het zo slecht zou gaan met Bullitt Group is ook genoemd. Het bedrijf is in zeer korte tijd links en rechts ingehaald door de makers van “gewone” smartphones en uitbaters van satellietnetwerken. De feature voor satelliet-gesprekken is daarmee niet langer uniek. Naar verluidt kunnen ook de nieuwe Samsung toestellen daarmee overweg.

Voor een kleine speler die een niche bedient blijft er weinig meer over als de dienst voor de massa beschikbaar wordt.

Mobiele versie afsluiten