Harald Nuij managing director Resello over overname Pax8

‘Enorme toename van omvang en portfolio’

Resello is in juli verkocht aan Pax8. Managing director Harald Nuij bespreekt met ITchannelPRO hoe dat proces is verlopen en schetst de plannen voor de uitrol van het Pax8-platform.

Eigen cloud native platform

Harald-Nuij Resello Pax8Resello is opgericht in 2013 omdat er behoefte was aan een echt cloud native platform om clouddiensten te kunnen leveren. De meeste tooling die daarvoor op dat moment werd ingezet, was gebaseerd op al langer bestaande software, voor met name hostingdiensten. Daaraan werden dan cloudcomponenten toegevoegd. Die oplossing was niet ideaal.

Het Resello-platform voldoet duidelijk aan de vraag. Klanten kunnen er een volledig portfolio van clouddiensten aanbieden en beheren. Met de groei van het aantal diensten en klanten kwam wel de vraag of Resello moest blijven investeren in een eigen platform. “We hebben de bewuste strategische keuze gemaakt om te zoeken naar een externe leverancier”, geeft Harald aan. “We hebben aangetoond dat we dit zelf kunnen, maar onze core business is het ondersteunen van klanten op het gebied van kennis, sales en support.”

Pax8 van leverancier tot koper

Harald vertelt uitgebreid over het selectieproces. Daarbij is een lange lijst met harde voorwaarden gehanteerd. “Uiteindelijk viel de keuze op Pax8. Dat platform scoorde verreweg de meeste punten. Het was exact wat we zochten”, vertelt hij. “Er was echter een probleem. Bij nader inzien besloot Pax8 namelijk om het aanbod terug te trekken. Er waren teveel issues het platform aan derden aan te bieden. Dat was voor ons natuurlijk een enorme domper. We moesten op zoek naar een alternatief.”

Maar tot ieders verrassing klopte Pax8 korte tijd later weer aan bij Resello. In de tussentijd was Pax8 tot de conclusie gekomen dat Europese expansie via Resello tot de mogelijkheden behoorde. Het bedrijf had recent een Britse tegenhanger van Resello overgenomen om die markt beter te kunnen bedienen en dat ging als een speer. “Door die ervaring ging dat gesprek over iets heel anders, ook omdat zij wisten dat wij al actief waren in tientallen landen op het Europese vasteland”, zegt Harald. “Vijf maanden na de eerste contacten zijn we tot een goede deal gekomen. Resello is dus overgenomen door Pax8.”

Europese markt

“Het platform en de organisatie van Pax8 zijn al een stuk verder dan wij. Zij hebben al veel dingen gedaan die wij nu niet meer hoeven uit te vinden. We kunnen daarom snel van start met een groot IaaS- en SaaS-platform richting de Europese markt”, aldus Harald. Resello was al actief in 30 landen, en als onderdeel van Pax8 kan dat aantal worden uitgebreid naar 42. Dat betekent dan ook dat men naarstig zoekt naar meer mensen. Harald: “We hebben op dit moment kantoren in Zwolle, Brussel en Frankfurt en ondersteunen al 15 talen, maar dat gaat verder toenemen.”

Meer vendors

Ook het aantal vendors op het platform is toegenomen. “In vergelijking met ons eigen platform kunnen we via Pax8 nu de diensten van 18 nieuwe vendors aanbieden aan de partners. Dat is een van de redenen waarom de partners, waarmee we de overstap naar het nieuwe platform al hebben getest, zo enthousiast zijn. Ook is de overstap eenvoudig door een nieuw inlogscherm.”

Academie

Partners kunnen meer diensten leveren, maar via Pax8 is er ook een veel groter aanbod aan trainingen. De online academie die Pax8 levert, is meer dan een manier om de technische productkennis op peil te houden. Het heeft ook tal van modules om andere skills te vergroten. Daarbij gaat het volgens Harald vooral om de commerciële skills. Gebruikers van SaaS-diensten oriënteren zich online. Ze zoeken pas een vendor als de keuze eigenlijk al is gemaakt. Vervolgens willen ze de dienst ook nog eens afnemen via een marktplaats. Wie vast blijft houden aan de traditionele manier van verkopen, zal dus in rap tempo markt verliezen. Om op de radar te blijven van zijn klanten en toegevoegde waarde te kunnen bieden, is er dus iets anders nodig. “Met ons platform heeft de partner een antwoord op dat andere klantgedrag. Een breed aanbod, één factuur en natuurlijk de uitgebreide ondersteuning, inmiddels op 24/7 basis.“

Trouw aan partners

Ondanks de enorme toename van omvang, schaalgrootte en portfolio blijft Resello – powered by Pax8 – trouw aan de vaste klantgroepen, zo verzekert Harald. “Wij zijn en blijven trouw aan de partners van en voor het mkb. Bij ons kun je kosteloos beginnen. Of je nu een startende éénpitter bent of een gevestigd bedrijf met tientallen medewerkers. Wij helpen je.”

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 3)

Mobiele versie afsluiten