Gunstige vooruitzichten voor IT-distributie

Volgens het Britse IT-marktonderzoeksbureau CONTEXT zou de omzet voor IT-distributie in het eerste kwartaal van 2021 wel eens kunnen verdubbelen als gevolg van de aanhoudend sterke vraag uit de markt. De verwachte groei van de channelverkoop ligt volgens CONTEXT voor het eerste kwartaal tussen 6 en 12 procent, en volgt op een recordomzet van 26,3 miljard euro in het vierde kwartaal van 2020, en een jaar-op-jaargroei van 10,2 procent. Categorieën voor thuiswerken, studeren en mobiel computergebruik blijven sterk presteren ondanks de aanhoudende lockdown maatregelen. Zo was de omzetgroei in notebooks in de eerste twee weken 70 procent. Volgens CONTEXT zal de sector voor mobiel computergebruik in het eerste kwartaal van dit jaar met 25 procent groeien. Een soortgelijke verwachting is er voor monitoren, componenten en accessoires. Ook de vraag naar AV- toepassingen is sterk groeit naar verwachting met 30 procent.

“We horen alom over een aanhoudend sterke vraag op belangrijke technologiegebieden die thuiswerken ondersteunen, zoals mobiel computergebruik”, aldus Adam Simon, directeur van CONTEXT Global. “Onze verwachtingen zouden zelfs nog hoger zijn geweest als distributeurs hadden kunnen beschikken over alle voorraad die ze nodig hadden gehad om aan de vraag te voldoen. Een van de grootste uitdagingen voor de industrie dit jaar wordt de toeleveringsketen.”

Verder overtrof de SaaS-omzet in de belangrijkste economieën van Europa die van 2020 met tenminste 20 procent. Apps op gebieden als kantoorproductiviteit, beveiliging en netwerkbeheer blijken goed te voldoen aan de behoeften van medewerkers en dat zorgt voor een stabiele groei in de loop van de rest van 2021.

www.context.com

Mobiele versie afsluiten