group.ONE neemt website performance specialist WP Media over

om snellere websites voor klanten mogelijk te maken

Group.ONEgroup.ONE, het moederbedrijf van one.com en Hostnet.nl, heeft WP Media overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in website performance. Dit is voor group.ONE de eerste aankoop van een softwarebedrijf. Met de overname investeert group.ONE verder in het WordPress-platform en worden klanten in staat gesteld om hun websitesnelheid te optimaliseren ten behoeve van hun online succes.

Marktleider

WP Media is marktleider op het gebied van WordPress performance-optimalisatie. Het bedrijf bedient meer dan 200.000 klanten wereldwijd via de gebruiksvriendelijke plugins WP Rocket, Imagify en RocketCDN. Het belangrijkste product van het bedrijf, WP Rocket, is de krachtigste cache plugin ter wereld en wordt op 1,5 miljoen websites gebruikt. Daarnaast optimaliseert Imagify meer dan 4 miljoen afbeeldingen per dag.

“We zijn trots dat WP Media zich bij group.ONE heeft aangesloten. Het bedrijf heeft een indrukwekkende groei laten zien, doordat steeds meer mensen het belang van een goede performance inzien. In de huidige digitale wereld hangt paginasnelheid samen met gebruikerservaring, reputatie en inkomsten. Het doel bij group.ONE is om de beste te zijn in de markt als het gaat om WordPress-performance. We hosten het grootste aantal WordPress-websites in zowel Scandinavië als in Nederland, en geven veel om het online succes van onze klanten”, zegt Stephan Wolfram, CEO van group.ONE.

WP Media kijkt uit naar de samenwerking met group.ONE

“Sinds 2014 helpen we de WordPress-community door de beste oplossingen te bieden voor het optimaliseren van websitesnelheid. WordPress is het populairste contentmanagementsysteem dat door meer dan 400 miljoen websites wereldwijd wordt gebruikt. Het systeem zelf is vrij snel. Toch kunnen sommige plugins, een verkeerd geconfigureerd thema of niet-optimale hosting WordPress-websites traag maken, waarbij het gemiddeld 4 seconden duurt voordat een pagina is geladen.”

Aangezien 40% van de bezoekers vertrekt als een site niet binnen 3 seconden laadt, ondermijnt slechte performance de koopintentie en merkbeleving van klanten. Onze gratis plugins versnellen de websites van onze klanten met slechts een paar klikken, zonder dat ze hoeven te coderen. Dit verbetert de snelheid van WordPress-websites en leidt tot meer user engagement en verbeterde SEO-rankings”, legt Jean-Baptiste Marchand-Arvier uit, CEO en mede-oprichter van WP Media. “Door ons aan te sluiten bij group.ONE kunnen we nog meer WordPress-gebruikers helpen hun volledige potentieel te benutten en online succesvol te zijn. Bij WP Media zijn we erg enthousiast over deze samenwerking.”

WP Media blijft actief als een onafhankelijk merk en alle medewerkers blijven werkzaam bij het bedrijf.

Na de aankoop van het Finse hostingbedrijf Zoner in 2020, is de overname van WP Media voor group.ONE de tweede overname van een bedrijf dat zich focust op WordPress. Het is de achtste overname in totaal.

Mobiele versie afsluiten