Google Meet krijgt nieuwe interface na update

Google geeft zijn videobeldienst Google Meet volgende maand een update voor laptops en pc’s. Dat maakt het bedrijf bekend op zijn eigen blog. Gebruikers krijgen door de update onder meer een nieuwe interface en virtuele videoachtergronden.

Na de update moet het voor gebruikers mogelijk worden om beter te bepalen welke vensters er in beeld staan tijdens een gesprek. Als mensen hun eigen gezicht niet willen zien, bijvoorbeeld omdat dat afleidt, kunnen ze dat venster voor zichzelf minimaliseren of weghalen.

Vensters vastpinnen

Ook wordt het mogelijk om meerdere vensters van mensen vast te pinnen, zodat die altijd in beeld blijven staan. Daarnaast kunnen presentaties worden verkleind, zodat andere gebruikers zichtbaar blijven.

Meer nieuwe features

Google verplaatst alle bedieningsknoppen naar onder in beeld. Daar komen naast iconen voor de microfoon en camera ook bijlagen en een overzicht van deelnemers te staan. Verder wordt de knop om het gesprek te beëindigen verplaatst. Die stond eerst naast de camera en microfoon, waardoor mensen door verkeerd te klikken per ongeluk het gesprek verlieten, in plaats van zichzelf te muten.

Bron: Google

Mobiele versie afsluiten