Google en Facebook annuleren onderzeese internetkabel met Hongkong

Google en Facebook annuleren voorlopig de aanleg van een onderzeese internetkabel met een verbinding in Hongkong. In plaats daarvan zijn er plannen om een kabel aan te leggen met verbinding naar Taiwan en de Filipijnen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van documentatie die bij de Amerikaanse telecomwaakhond FCC is ingediend.

Het gaat om de Pacific Light Cable Network, waarvoor Facebook en Google al in 2017 een voorstel hebben ingediend. Onduidelijk is nog wanneer zal worden begonnen met de aanleg ervan. Google en Facebook zouden de plannen voor de internetkabel, die onder andere de Verenigde Staten met Hongkong moest verbinden, hebben geschrapt door de oplopende spanningen met China. De Amerikaanse overheid vreest dat China de verbindingen kan afluisteren, en wilde daarom het project blokkeren.

In plaats daarvan hebben de beide bedrijven een nieuw voorstel ingediend, met de bedoeling om de onderzeese internetkabel aan te leggen tussen de Verenigde Staten, Taiwan en de Filipijnen. Er is nog geen goedkeuring gegeven, maar aangezien het voorstel is aangepast op basis van eisen van de Amerikaanse overheid, lijkt het aannemelijk dat die er gaat komen.

Bron: Bloomberg

Mobiele versie afsluiten