Goof Midden van VoipQ: ‘FlexiBel biedt maximale keuze’

VoipQ brengt zijn nieuwe propositie FlexiBel naar de markt. De solide aanbieder biedt een per maand opzegbaar flexibel abonnement met veel opties. ITchannelPRO spreekt met CCO Goof Midden over deze propositie, die de wensen van de klant centraal stelt.

VoipQ - FlexibelVoipQ is een operator en distribueert ook de PBX van zusterbedrijf Talk REX. Voor zijn mobiele diensten maakt VoipQ gebruik van de drie mobiele Nederlandse netwerken: KPN, Vodafone en T-Mobile. Het bijzondere van FlexiBel is dat klanten zelf kunnen bepalen welke van de drie mobiele netwerken zij willen gebruiken. Het is een persoonlijke keuze bij het aangaan van het contract, maar gedurende de looptijd kan die keuze worden aangepast met een wisseling van netwerkleverancier. Hier kan de reseller voor zorgen.

Alle vrijheid bij de eindgebruiker

Goof Midden is vijf jaar geleden begonnen bij VoipQ met als uitdaging de commerciële tak van het bedrijf op het gewenste niveau te krijgen. VoipQ werd tot dan toe vooral gedreven door het technische karakter van de onderneming. Tijdens het interview spreekt Goof uitgebreid over het nieuwe concept FlexiBel en de mogelijkheden die het product biedt voor eindgebruikers. FlexiBel wordt white-label via het resellerkanaal naar de markt gebracht. Resellers maken dus het uiteindelijke dienstenportfolio voor klanten.

Goof is duidelijk over wat FlexiBel zo speciaal maakt. “Eindgebruikers kunnen met FlexiBel kiezen voor het mobiele netwerk dat het beste aansluit op hun behoefte. Alle netwerken hebben hun eigen kracht en veel gebruikers hebben een voorkeur, bijvoorbeeld op basis van dekking of internetsnelheid”, weet hij. “Een klant kan dus via zijn reseller per individuele aansluiting kiezen voor het mobiele netwerk met de voor hem best passende service. Deze netwerkkeuze heeft geen impact op het scherp geprijsde dienstenpakket van FlexiBel.”

Eenvoudig ander netwerk kiezen

Mocht een eindgebruiker op een gegeven moment merken dat het gekozen mobiele netwerk niet meer optimaal aansluit op zijn wensen, dan kan hij altijd de reseller vragen zijn aansluiting te koppelen aan een ander netwerk. “Dit maakt FlexiBel echt uniek”, stelt Goof. “Wisselen tussen alle drie de Nederlandse mobiele netwerken, zonder dat er ook maar iets wijzigt in afgenomen diensten, bundels en prijzen.”

Maatwerk is standaard

FlexiBel geeft ongekende flexibiliteit, inclusief alle diensten in één pakket, verzekert Goof. “Er zijn geen starre vooraf gedefinieerde opties, maar we bieden standaard alle extra’s voor elke gebruiker. Daar zit de markt op te wachten. Vrije netwerkkeuze (ook bij datasharing), de bundels zijn standaard maandelijks opzegbaar en de vast-mobiel integratie is inbegrepen.” 

De simkaart is standaard geregistreerd op het FlexiBel platform en dus te gebruiken als mobile only, of beter gezegd een “Va-Mo Light”. Want ook dan zijn er functionaliteiten beschikbaar die je van een vast-mobiel integratie mag verwachten. Denk bijvoorbeeld aan uitbellen met een vast nummer. Deze standaard registratie zorgt ook voor een fallback functie. Met de vast-mobiel integratie kun je registreren op alle gerenommeerde PBX’en, maar zonder die registratie blijven de medewerkers via het mobiele netwerk gewoon bereikbaar. Extra zekerheid zonder extra kosten.

Ideale vervanger

De vast-mobiel integratie is volgens Goof ook een ideale vervanger voor DECT-toestellen. “Met Va-Mo in combinatie met het “Pay As You Go”-abonnement heb je alle functionaliteiten van een vast of DECT-toestel en bel je tegen belkosten van jouw vaste telefonie. Ideaal op locaties waar een DECT-oplossing geen optie is of gewoonweg te duur wordt.”

Dankzij de FlexiBel-app voor Android en iOS hebben eindgebruikers zelf controle over de functionaliteiten. Zo kan hier het uitgaande nummer worden gekozen en verder biedt de app opties voor het beheer van de voicemail en ook doorschakelingen zijn in te stellen. Ook zijn de verbruiksgegevens af te lezen, inclusief de nog beschikbare belminuten, datavolumes en resterende SMS-berichten.

Resellers van Flexibel hebben toegang tot een uitgebreide en gebruiksvriendelijke portal om opties en instellingen voor klanten te selecteren. De mobiele wizard in deze portal maakt het mogelijk de hele dienst optimaal te beheren. Denk hierbij aan activatie, porteringen en sim-wissels. Het is allemaal zelf te bepalen en onderhouden. Ook is de portal via de API benaderbaar, door de API-first strategie is alles wat in de portal zichtbaar is, ook beschikbaar via de API.

Meer weten over Flexibel van VoipQ? Bel 088 788 77 88 of mail naar sales@voipq.nl.

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPro Magazine nr 2)

Mobiele versie afsluiten