Gezamenlijke oplossing Internet on Demand en Datasim Solutions

5G Fixed Wireless Access met statisch IP

Internet on Demand (onderdeel van Keepgo Europe) en Datasim Solutions bieden hun bestaande en nieuwe klanten de mogelijkheid om te kiezen voor een statisch publiek IP-adres op T-Mobile simkaarten.

Arletta Zwenger Jacques De Waal – Guy Zbarsky – Mike Wassenaar - Sjaak Kramer-400Op papier is mobiel internet een uitstekend alternatief voor vaste verbindingen, zeker nu 5G steeds meer in zwang raakt. Toch lopen toepassingen op tegen de beperkingen van data-only SIMs, waarbij vooral de uitdaging om vaste publieke IP-adressen aan te bieden voorop staat. Internet on Demand en Datasim Solutions bieden hier nu gezamenlijk een oplossing voor.

Commercieel directeur Sjaak Kramer van Datasim Solutions en Managing Director Jacques de Waal van Internet on Demand stonden beide voor dezelfde uitdaging: de populaire T-Mobile datasimkaarten misten de mogelijkheid van statisch publiek IP, iets waar partners regelmatig om vroegen. “Het is bij Fixed Wireless Access (FWA) een uitdaging om van buitenaf toegang te krijgen tot devices”, legt Jacques uit. Sjaak vult aan dat oplossingen als bewakingscamera’s en VPN eigenlijk niet zonder statische IP-adressen kunnen. “Wat wij nu doen, is FWA voor iedereen beschikbaar maken.” De bandbreedtes zijn omhooggeschoten en er zijn nauwelijks aansluitkosten, en nu komt 5G eraan.”

Security

Gezamenlijk maken beide partijen dit mogelijk, zonder in te leveren op security. Datasim Solutions levert de technische infrastructuur door een koppeling te maken met het netwerk van T-Mobile. Internet on Demand levert via haar zusterbedrijf DROAM het online SIM management platform. Operationeel directeur Mike Wassenaar van Datasim Solutions: “Door onze state-of-the-art SaaS-oplossing leveren wij nu al next-gen security op al het internetverkeer van onze klanten. Samen met Internet on Demand bieden wij nu ook eindeloze mogelijkheden op het gebied van netwerktechnologie en managed services, volledig redundant uitgevoerd.” En dit alles in samenwerking met T-Mobile.

“T-Mobile behoort qua mobiele dekking tot de beste in de markt”, weet Partner Manager Arletta Zwenger van Internet On Demand. “We hebben de simkaarten van T-Mobile ook geïntegreerd in ons SIM management platform, waar onze partners hun simkaarten op kunnen beheren. Jacques vermeldt ook dat T-Mobile sinds de overname door Warburg Pincus en Apax Funds fors heeft geïnvesteerd in het mobiele netwerk. “Sindsdien is daar een enorme capaciteit gecreëerd, en die is ideaal te benutten met FWA. Zeker nu de extra capaciteit van 5G daar nog bij komt. Arletta gaat ook in op de flexibiliteit. “Ze denken mee, schakelen snel en de oplevering is razendsnel.”

Partnership

Datasim Solutions en Internet on Demand hebben de handen ineengeslagen voor de nieuwe oplossing omdat ze elkaar goed aanvullen. “Datasim Solutions heeft de infrastructuur en technologie”, zegt Sjaak. “Maar we zochten de juiste partner om dit nu mee op te pakken. Waarom moeilijk doen als het samen kan?” Sjaak legt uit dat Internet on Demand al wat langer in de markt zit en daarmee een ideale partner is voor dit project.

“Inderdaad stond dit ook al een tijdje op ons verlanglijstje”, zegt Jacques. “Ik heb vaak van partners de vraag gekregen of we al T-Mobile simkaarten hebben met statisch-publiek IP. Toen we vorig jaar Internet on Demand overnamen, kwam er een grote groep partners bij die het T-Mobile datasim-portfolio gebruikte. Zonde om daar dan een andere sim te moeten aanprijzen, vooral omdat het netwerk van T-Mobile zo goed is. Toen we in gesprek kwamen met Datasim Solutions, was het vrij snel helder waar we heen wilden.”

Voor beide bedrijven is de oplossing erg relevant voor het partnerlandschap, dat voor een groot deel bestaat uit IT-partijen die het mkb bedienen. Bij Datasim Solutions is dat vooral via hun zusterbedrijf IP ONE. “Maar het zijn er zo veel, en geografisch richten wij ons vooral op het noordelijke en westelijke deel van Nederland”, zegt Mike. “We zitten elkaar dus niet in de weg, en het helpt dat de oplossing voor zowat ieder bedrijf bruikbaar is. Van één tot Enterprise. Een winkelier om de hoek kan het inzetten voor back-up connectiviteit. Maar een groter bedrijf heeft hier ook veel aan. Bijvoorbeeld een camping die geen glasvezel wil aanleggen, maar wel breedband wil aanbieden. Het is enorm divers.”

Alle vier zijn ze zichtbaar trots op de nieuwe oplossing. “We wisten meteen: dit moeten we doen”, aldus Jacques. “Onze visie is dat Zakelijk Nederland rijp is voor FWA, en daar zetten we de komende tijd ook stevig op in.”

 

Meer weten? Neem contact op met Arletta Zwenger van Internet on Demand via arletta@internetondemand.nl of 085 047 00 29, of met Sjaak Kramer van Datasim Solutions via sk@datasimsolutions.com of 06 531 001 00.

(dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nr 03)

Mobiele versie afsluiten