Gerard van de Aast nieuwe voorzitter RvC KPN

Gerard van de Aast is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPN. Hij vervangt Duco Sickinghe na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 13 april 2022.

Gerard van de Aast

Sickinghe treedt na zijn tweede en laatste termijn terug als voorzitter. Van de Aast is volgens KPN een zeer ervaren bestuurder met een ruime staat van dienst op directieniveau in diverse sectoren, variërend van bouw tot software engineering, zowel in Nederland als in het buitenland. Van de Aast is sinds 14 april 2021 lid van de Raad van Commissarissen van KPN. Verder zal Claudia Zuiderwijk ook aftreden aan het einde van haar tweede en laatste termijn, na de AVA van 2022.

Nieuwe benoemingen

KPN houdt rekening met het profiel van de Raad van Commissarissen. Daarom worden Kitty Koelemeijer en Chantal Vergouw voorgedragen voor benoeming tot lid van de Raad van Commissarissen van KPN voor een termijn van vier jaar met ingang van de AVA.

Kitty Koelemeijer

Koelemeijer (58) is hoogleraar Marketing aan Nyenrode Business Universiteit. Ze heeft een sterke achtergrond in marketing, supply chain management, innovatie, digitale transformatie, retailing en e-commerce. Zij bekleedt momenteel ook toezichthoudende functies bij onder meer Brunel, B&S Group, CB Logistics en Intergamma. De voordracht van Koelemeijer geschiedt op aanbeveling van de Centrale Ondernemingsraad van KPN.

Chantal Vergouw

Vergouw (45) is sinds 2016 directievoorzitter van de Nederlandse verzekeraar Interpolis (onderdeel van Achmea). Zij brengt twintig jaar bestuurlijke ervaring mee in de bank- en verzekeringssector en heeft uitgebreide kennis opgedaan op gebieden zoals digitalisering, klantenservice, operations, marketing, branding en omnichannel sales in de consumenten- en zakelijke markt. Vergouw is voorzitter van de Raad van Toezicht van de Dierenbescherming en is commissaris bij de Turkse bank-verzekeraar Eureko Sigorta. Voordat ze in dienst trad bij Interpolis, bekleedde ze meer dan 15 jaar verschillende functies bij ING Bank.

Bron: KPN

Mobiele versie afsluiten