Genetec krijgt nieuwe certificeringen veiligheid en privacy

ISO 27001, 20017 normen, UL 2900-2-3 niveau 3 cybersecurity certificering en SOC2 Type 2 audit aan

Genetec Inc., heeft een aantal certificeringen behaald waaruit blijkt dat het bedrijf zich onverminderd inzet voor de cybersecurity van zijn oplossingen en de ISMS (Information Security Management Systems) die daarop van toepassing zijn.

Genetec behoudt ISO 27001 certificatie voor zesde jaar evenals ISO 27017

Genetec_LogoGenetec behoudt voor het zesde achtereenvolgende jaar de ISO 27001-certificering en geeft blijk van zijn inzet voor cybersecurity door ook de ISO 27017-normen te hanteren. Dankzij de ISO 27001- en 27017-certificeringen kunnen klanten van Genetec erop vertrouwen dat ze werken met een organisatie die strenge controles heeft ingevoerd om gevoelige data te managen en cyberdreigingen te beperken wanneer ze de cloudoplossingen van Genetec gebruiken waaronder Autovu CloudrunnerTM, Security Center SaaS edition, Genetec Stratocast™, Genetec Clearance™ , Genetec ClearID™ , SynergisTM, Access Control as a service, en Genetec Curb Sense™. ISO/IEC 27017, ontwikkeld door de International Organization for Standardization (ISO) en de International Electrotechnical Commission (IEC), bouwt voort op de ISO 27001-norm, die een controle checklist biedt voor het opzetten, beheren en onderhouden van een informatie security management systeem. ISO 27017 richt zich op de bescherming van de informatie in cloudservices met een focus op belangrijke controlegebieden zoals asset management, toegangscontrole, fysieke beveiliging en compliance. Met ISO 27017 zijn de systemen en processen van een organisatie onderworpen aan strenge security- en privacystandaarden.

Genetec verkrijgt UL 2900 cybersecurity-certificering voor vierde jaar op rij

Genetec heeft ook voor het vierde jaar op rij de UL 2900-2-3 niveau 3 cybersecurity-certificering ontvangen. Het bedrijf blijft de enige VMS-leverancier ter wereld die deze certificering heeft. Het UL Cybersecurity Assurance Program (UL CAP) is een gedegen certificeringsprogramma dat de veiligheid van producten die met een netwerk verbonden zijn evalueert, evenals de processen van de leverancier. De UL 2900-2- level 3 norm, waarvoor het Genetec Security Center Omnicast™ VMS is gecertificeerd, is specifiek ontworpen voor life safety en fysieke beveiligingssystemen. Het omvat een reeks controles waaronder fuzz testing, code en binaire analyse, kwetsbaarheidsbeoordeling, PEN-tests en risicomanagement methodologie valideringen.

Genetec voldoet aan SOC 2 Type 2-audit

Genetec heeft ook voldaan aan de SOC 2 Type 2-audit voor het gehele portfolio van cloudproducten en het ISMS dat deze bestuurt. Dit betekent dat de interne controles bij Genetec zijn gebaseerd op de best practices in de sector en afgestemd zijn op de SOC 2 Type 2 criteria en vereisten. Dit rapport, dat is gedefinieerd door het American Institute of Certified Public Accountants (AICPA), biedt potentiële klanten en partners van Genetec gemoedsrust, aangezien het een bewijs van goedkeuring is dat het bedrijf voldoet aan best practices op het gebied van databescherming en alle passende beveiligingsmaatregelen en procedures heeft om te controleren wie toegang heeft tot gevoelige data. De door derden uitgevoerde SOC 2 Type 2-audit is van toepassing op vijf belangrijke gebieden: beveiliging, beschikbaarheid, verwerkingsintegriteit, vertrouwelijkheid en privacy. Genetec heeft ook het SOC 3-rapport verkregen dat hier kan worden ingezien.

“Certificering met ISO- en UL-normen plus SOC 2 Type 2-audits zijn essentiële elementen van onze uitgebreide methode voor cyberweerbaarheid. Klanten kunnen er zeker van zijn dat we het juiste beleid en de juiste procedures hebben om gevoelige data te beheren wanneer ze onze cloudoplossingen of hybride implementaties gebruiken”, aldus Mathieu Chevalier, Principal Security Architect, Genetec Inc.”

Mobiele versie afsluiten