Genetec en Nenova informatiebijeenkomst

Meldkamers & Videomanagement

Op donderdag 25 januari 2024 organiseren Genetec en Nenova de informatiebijeenkomst Meldkamers & Videomanagement.

Meldkamers-Videomanagement-Sprekers-400Een bijeenkomst voor, en door, meldkamerspecialisten en experts. Tijdens deze informatiebijeenkomst ligt de focus op de laatste ontwikkeling op het gebied van videomanagement in het meldkamerdomein. Een interessante en leerzame bijeenkomst voor u als meldkamerexpert.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan nu aan via het registratieformulier. Het aantal plaatsen is beperkt en er geldt een maximum van twee deelnemers per organisatie. Aan de deelname aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Het evenement zal plaatsvinden bij de RAI in Amsterdam. U bent welkom vanaf 13.30 uur.

Programma:

13.30 – 14.00 uur Inloop

14.00 – 14.20 uur Opening en introductie Nenova, Genetec en dagvoorzitter Roland Heesen

14.20 – 14.50 uur: Arthur van Rooijen – De toekomt van videomanagement in de meldkamer

Arthur is Scientist Innovator bij TNO sinds 2018 en gespecialiseerd in AI en Computer Vision technologie. Zijn passie voor innovatieve technologieën drijft hem om vernieuwende benaderingen in te zetten binnen het domein van bewaken en beveiligen.

In zijn presentatie verkent Arthur de nieuwste trends en toekomstige ontwikkelingen voor de Meldkamer. Hij zal zich richten op de integratie van AI en tele-operation, en hoe deze technologieën kunnen bijdragen aan efficiëntere en effectievere meldkamers.

14.50 – 15.20 uur: Karlien Berghman – Videomanagement voor de mens

Karlien is Senior Human Performance Consultant bij VHP sinds 2017. Vanuit haar achtergrond als Industrieel Ontwerper focust Karlien zich op de raakvlakken tussen mens, techniek en organisatie. Dit doet zij al 6 jaar in haar rol als human factors adviseur bij vhp human performance, hoofdzakelijk binnen controlekamers.

De kwaliteit van CCTV wordt steeds beter en er kan steeds meer tegelijk gepresenteerd worden. Maar wat doet dit met de operators? De mens kan nog altijd maar op één punt tegelijk focussen. Het presenteren van tientallen camera’s tegelijk aan een operator betekent dus niet dat dat alles daadwerkelijk gezien wordt. Hoe ga je hiermee om en vind je de juiste balans tussen de operator, systemen en processen om het juiste serviceniveau te bieden met de juiste bezetting?

15.20 – 15.50 uur: Fabiola Ruvalcaba – Videomanagement en Analytics

Fabiola Ruvalcaba begon in 2019 bij Genetec als commercieel manager voor Video-analyse. Ze is verantwoordelijk voor productberichtgeving en positionering, evenals de uitvoering van commercie en prijsstrategie. Voordat ze bij Genetec kwam, lag de focus van Fabiola’s carrière op het gebied van marketing in lokale, regionale en wereldwijde functies in de B2B- en B2C-markten, waar ze strategieën vormgaf voor merken en productlijnen.

15.50 – 16.10 uur: Pauze

16.10 – 16.35 uur: Sander Kleiweg – Videomanagement kan bijdragen aan een goede informatiepositie

Sander is Strategic Safety, Security & Control Room Consultant / Founder bij Nenova sinds 2020.

16.35 – 16.45 uur: Jeroen Steenbakker – Demo – Van data en video naar een informatie positie

Jeroen is oprichter en eigenaar van Argaleo sinds 2019. Vanuit zijn achtergrond in de simulatiewereld is 4 jaar geleden het softwarebedrijf Argaleo gestart. Argaleo ontwikkeld zogenaamde Digital Twins waarin real-time data wordt gekoppeld aan een digitale kopie van een gebied of stad om integrale informatie te voorzien ten behoeve van betere besluitvorming.

Hoe kunnen data en video bijdragen om real-time beeld te hebben bij een incident zodat de operator/centralist sneller en beter keuzes kan maken voor de opvolging.

 16.45 – 17.45 uur: Gabriel Labrecque – Van video- naar decision mangement

Gabriel is Product Manager Unification bij Genetec sinds 2019. Voor deze rol was hij Product Line Manager voor Mission Control en verantwoordelijk dat het product goed gepositioneerd is en inspeelt op de behoeften van de klant.

Gabriel begon zijn carrière binnen de beveiligingsindustrie in 1996 met het vervullen van verschillende functies, waaronder kwaliteitsbeheer, technische ondersteuning, training, sales engineering, verkoop, specialist op het gebied van integratie en productbeheer met een primaire focus op toegangscontrole en integratie met video- en inbraakplatforms.

Deze sessie is een introductie van Mission Control, het ‘collaborative decision management’ systeem van Genetec dat organisaties voorziet van een nieuw niveau van situationele intelligentie, visualisatie en complete incidentmanagement mogelijkheden. Het analyseert gebeurtenissen en zet ze om in gekwalificeerde incidenten, automatiseert systeemacties en begeleidt de reactie van operators. Zodra operators op de hoogte worden gesteld van nieuwe incidenten, toont het systeem alle gerelateerde informatie en video-activiteit zodat ze actie kunnen ondernemen… maar is video genoeg? We sluiten af met een tweede Genetec-oplossing, IIoT, waarmee operators context kunnen krijgen van het incident, zodat ze sneller en vooral de juiste beslissing kunnen nemen.

17.45 – 19.00 uur: Afsluiting en netwerkborrel.

Mobiele versie afsluiten