Gamma Communications lanceert Operator Connect voor Microsoft Teams

tijdens online partnerevent

Gamma Communications, leverancier van zakelijke communicatieoplossingen, introduceert Operator Connect voor Microsoft Teams.

Gamma Communications NederlandDit maakte Gamma Communications bekend tijdens een exclusief webinar voor haar partners. De nieuwe dienst integreert vaste telefonie met Microsoft Teams. De oplossing wordt in het tweede kwartaal beschikbaar gesteld voor partners en klanten.

Gamma is de eerste Nederlandse telecomprovider die partners en klanten de mogelijkheid biedt om met Operator Connect hun vaste telefonie te integreren met Microsoft Teams. Telefonie van Microsoft Teams komt hierdoor nu ook binnen bereik van organisaties in het MKB-segment.

Operator Connect is een nieuw door een operator beheerd programma van Microsoft waarmee bedrijven naadloos vaste telefonie (PSTN) aan hun Teams omgeving kunnen toevoegen. Klanten hoeven hiervoor alleen Gamma Communications als operator te selecteren om vervolgens telefoonnummers aan hun Microsoft Teams gebruikers toe te wijzen. De implementatie en het beheer zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk via het vertrouwde Teams-beheercentrum. Op die manier zorgt deze oplossing voor lage infrastructuur- en beheerkosten.  Partners kunnen Operator Connect aan klanten aanbieden zonder dat daar Session Border Controllers (SBC’s) voor nodig zijn. Door de toevoeging van deze nieuwe integratie-oplossing biedt Gamma Communications nog meer keuzevrijheid aan partners en hun klanten die vaste telefonie met Microsoft Teams willen combineren. Naast de nieuwe Operator Connect oplossing kunnen partners ook kiezen uit de proposities Gamma SIP Trunk, Horizon, Flex integraties en Microsoft Teams Direct Routing.

Mobiele versie afsluiten