Fuze wordt nieuwe naam ThinkingPhones

fuze-wordt-nieuwe-naam-thinkingphones

UCaaS-leverancier ThinkingPhones krijgt een nieuwe naam: Fuze. Het bedrijf laat tevens weten 112 miljoen dollar opgehaald te hebben in een nieuwe investeringsronde. Hiermee komt de totale funding van het bedrijf op 200 miljoen dollar.

Fuze is een cloudgebaseerd Unified Communications-platform dat enterprise-oplossingen biedt voor eenvoudige voice communicatie, flexibele videoconferencing en always-on samenwerking. De omzet van het bedrijf groeide in 2015 met meer dan 100% en er werden ruim 175 nieuwe klanten verwelkomd. Afgelopen maand werd Fuze door Gartner als visionair gepositioneerd in de ‘Magic Quadrant for Web Conferencing’.

De rebranding en de recente investeringsronde moeten de groei van Fuze een sterke impuls geven en ervoor zorgen dat het bedrijf de UCaaS-markt gaat domineren door het bieden van de enige volledig cloudgebaseerde voice-, video-, en samenwerkingsoplossing die ook geschikt is voor mobiele apparaten.

De uitbreiding in Europa vormt een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van Fuze in 2016. Het bedrijf heeft in Europa een omzetgroei gerealiseerd van 150% en in de afgelopen twaalf maanden werden 60 nieuwe klanten verwelkomd. Het aantal medewerkers in Europa steeg van 15 – in januari 2015 – tot meer dan 120 op dit moment. In januari van dit jaar opende Fuze – naast de bestaande vestigingen in de UK, Nederland, Denemarken en Frankrijk – ook kantoren in Duitsland en Zwitserland.

“De manier waarop we op de werkvloer met elkaar communiceren sluit totaal niet aan bij de manier waarop we dat in ons persoonlijke leven doen,” zegt Luca Lazzaron, Senior Vice President of International Operations van Fuze. “Ondanks het feit dat IP-telefonie al twintig jaar bestaat en de markt voor unified communications volwassen is, is er in de afgelopen jaren weinig fundamenteel veranderd. Het is tijd voor een revolutie in de manier waarop we op het werk communiceren.”

“De nieuwe generatie professionals gaat ervan uit dat voice-, video-, en samenwerkingstoepassingen direct toegankelijk zijn vanaf elk apparaat en gewoon werken,” vervolgt Lazzaron. “Veel toepassingen schieten op dit vlak tekort. Fuze biedt gebruikersgemak via een echt unified-platform dat zorgt voor productieve medewerkers en goed presterende bedrijven.”

Strategische acquisities – waaronder Whaleback, een bedrijf dat managed en cloudgebaseerde UC-diensten biedt aan MKB-bedrijven, en Contactive, een multi-platformproduct dat het gat dicht tussen big data, analytics en contextuele communicatie – hebben de groei van het bedrijf in de afgelopen 18 maanden versneld. Fuze, aanbieder van oplossingen voor HD-videoconferencing en samenwerking, was de derde aankoop van ThinkingPhones. Hiermee worden medewerkers nog beter gefaciliteerd door het stroomlijnen van communicatie, gericht op het optimaliseren van de gebruikerservaring.

“In de afgelopen tien jaar was het onze missie om de manier waarop bedrijven communiceren te veranderen,” aldus Steve Kokinos, CEO en medeoprichter van Fuze (voorheen ThinkingPhones). “Deze missie is niet veranderd, maar de manier waarop we deze vermarkten en verkopen wel. Voice is slechts het begin. Het werkende leven is dynamisch en onvoorspelbaar en bij het nieuwe Fuze draait alles om flexibele, always-on bedrijfscommunicatie, videoconferencing, messaging en samenwerken. Wanneer voice, tekst, data en video samenkomen – fuze – op één platform kunnen er prachtige dingen gebeuren.”

Mobiele versie afsluiten