Freddy Oude Nijhuis over 10 jaar Siewert & Kau Benelux

Distributeur Siewert & Kau bestaat 30 jaar en dit jaar viert de Benelux vestiging de 10e verjaardag. Tijd voor een kort gesprek met Freddy Oude Nijhuis, MD en het boegbeeld van de vestiging in Hengelo.

Freddy Oude Nijhuis (Siewert & Kau)Tien jaar geleden vond de opening van Siewert & Kau in Nederland plaats. Op dat moment was er buiten Duitsland alleen een vestiging in Spanje. Siewert & Kau Benelux heeft als distributeur een catalogus met ruim 23.000 artikelen. Je zou het daarom een broadliner kunnen noemen, maar dat begrip is volgens Freddy niet geheel van toepassing op de Benelux activiteiten.

Componenten

“De lezer kan bij het zien van broadliner denken aan een uitgebreid aanbod van devices, zoals laptops of desktops. Mijn collega’s in Duitsland zijn wat dat betreft veel meer een echte broadliner. Voor de markten die ik met mijn collega’s vanuit Hengelo bedienen zijn componenten veel belangrijker. PC builders zijn traditioneel een belangrijk deel van de markt die wij bedienen.”

De vraag naar componenten, denk aan geheugen en opslag van Kingston of Corsair, is onderhevig aan schommelingen. “Het is zeker niet zo dat deze periode van minimale groei in de PC markt uniek is,” zegt Freddy. “We hebben dat wel vaker meegemaakt en daar reageerden we toen net zo op als nu, namelijk op zoek gaan naar uitbreiding van het portfolio met producten die in een andere fase van adoptie en groei zitten.”

Networking

Een van de voorbeelden die hij daarbij geeft is het uitbouwen van het Ubiquiti portfolio. “We voeren inmiddels meer dan 300 items van dat merk, van camera’s, toegangscontrole tot de switches en WiFi 7 accesspoints. De vraag van onze bestaande partners naar deze networking producten is groeiende. Het staat voor producten waar eindklanten grote belangstelling voor hebben en die een aangename marge mogelijk maken.”

Maar dat is niet het enige waardoor networking opvalt. “We merken dat deze producten ook leiden tot aanvragen van partijen die wij voorheen nog niet als partner kenden. Dat komt deels omdat dit een ander deel van de markt aanspreekt. We verwelkomen nu ook meer en meer de installateurs als nieuwe partners. Die zijn net zo welkom als de grote groep PC builders die we al vele jaren bedienen. “

Goed bereikbaar

Ondanks de groei van het partnerkanaal en het portfolio zal wat Freddy betreft een ding zeker niet veranderen “S&K staat voor die goed bereikbare distributeur uit Hengelo waar het persoonlijke contact voorop staat. Zo zijn we 10 jaar geleden gestart en zo gaan we de komende jaren gewoon verder.”

Mobiele versie afsluiten