Expereo neemt Breeze Networks over

versterking SD-WAN/SASE business op de Britse markt

’s Werelds grootste leverancier van managed network solutions, Expereo, heeft de overname aangekondigd van Breeze Networks, een managed service provider van SD-WAN/SASE technologieën.

ExpereoDe overname voedt Expereo’s groeitraject, waarbij haar SD-WAN/SASE praktijk verder wordt versterkt, voortbouwend op haar groeiende aanbod van diensten om SD-WAN oplossingen op schaal te beheren voor partners en multinationale enterprise klanten over de hele wereld.

Deze overname versterkt Expereo’s ambitie om haar beheerde netwerkoplossingen aan te vullen met een adviespraktijk van wereldklasse die organisaties begeleidt bij hun wereldwijde transformatie naar software-gedefinieerde en internet-gebaseerde netwerken. Met de volledige steun van meerderheidsinvesteerder Vitruvian Partners en minderheidsinvesteerder Apax Partners SAS is Expereo voornemens haar acquisitiestrategie voort te zetten.

Managed service provider

Breeze Networks is een managed service provider van cloud-gebaseerde (SD-WAN) netwerkconnectiviteit en beveiligingsoplossingen voor ondernemingen en overheidsinstellingen. Breeze is een innovatieve en flexibele netwerkintegrator die de beste SD-WAN netwerk- en beveiligingsoplossingen op de markt inkoopt en beheert.

Als onderdeel van de overname verwelkomt Expereo Matthew Lea, CTO van Breeze Networks als Technical Portfolio Lead. Zijn expertise zal een geweldige aanvulling zijn op de kennisbasis van Expereo’s Technische team, geleid door CTO, Kristaps Petrovskis. Lea zal Expereo’s uitbreidingsplannen voor haar SD-WAN/SASE praktijk aansturen en de aanwezigheid van het bedrijf op de Britse markt verstevigen in zijn nieuwe rol bij Expereo.

“Deze overname komt op een spannend moment, nu we onze SD-WAN-diensten uitbreiden om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte aan agile, kosteneffectieve cloud-toegang en wereldwijde netwerkoplossingen in de markt. Met onze gedeelde visie om wereldwijde connectiviteit te vereenvoudigen en een klantervaring van wereldklasse te bieden, zal de expertise van het team van professionals achter Breeze Networks van grote waarde zijn nu we onze krachten bundelen”, zegt Irwin Fouwels, CEO van Expereo.

“Wij hebben onlangs met Expereo samengewerkt aan een wereldwijde implementatie voor één van onze klanten en hebben uit de eerste hand de gedeelde waarden van beide bedrijven en toewijding aan het leveren van excellentie in levering en klantenservice gezien. We zijn verheugd om toe te treden tot de Expereo familie en zijn er zeker van dat het wereldwijde bereik en de schaal van Expereo een voordeel zal zijn voor al onze stakeholders” zegt George Cowan, Managing Director van Breeze Networks.

Vereenvoudigen

De snelle adoptie van cloud-gebaseerde applicaties en SD-WAN-technologieën plaatst Internet-gebaseerde WAN’s in het centrum van de business modellen van multinationale bedrijven. Expereo zet in op het vereenvoudigen van de sourcing en het beheer van dergelijke netwerkoplossingen, terwijl het een uitzonderlijke klantervaring garandeert om tegemoet te komen aan de behoeften van haar MSP partners en multinationale klanten.

Mobiele versie afsluiten