Exertis en Konftel gaan voor ease of use

Succesvolle combinatie maakt resellers blij

Value added distributeur Exertis Pro AV is al 25 jaar een bekende speler op het gebied van unified communicatie, collaboration en professionele AV-oplossingen. Met het merk Konftel heeft Exertis een sterke partner in het portfolio van conference call-oplossingen. ITchannelPRO sprak met Jean-Luc Sigonney (Konftel) en Christ-Jan Beljaars (Exertis) over de recente ontwikkelingen rond oplossingen voor conference calls en videobellen.

Ruim 25 jaar Exertis

Christ-Jan Beljaars Sales en Marketing Director ExertisAl meer dan 25 jaar is Exertis een gevestigde naam in de branche. Het bedrijf is onderdeel van DCC en heeft een gedegen historie, niet in de laatste plaats door een uitgebreid portfolio met sterke merken. Zeker in de roerige periode achter ons is er veel veranderd, weet ook Sales en Marketing Director Christ-Jan Beljaars (foto). Bedrijven waren onzeker over de toekomst en ontwikkelden nieuwe visies over het werken.

“Hybride werken wordt nu algemeen geaccepteerd en bedrijven passen zich hierop aan. Het gebruik van conference calls en videobellen is dus snel omarmd door zowel werkgevers als werknemers”, vertelt Christ-Jan. “Twee jaar geleden was dit nog vooral mogelijk in speciaal ingerichte meetingrooms, maar tegenwoordig vergadert bijna iedere kantoormedewerker via de eigen laptop. Door de grote opkomst van platformen zoals Zoom en Teams en met behulp van de juiste speakerphones en camera’s kan er thuis of op kantoor prima online worden vergaderd.

Ease of use

Binnen het portfolio van Exertis is Konftel één van de merken die dit soort collaboration-oplossingen aanbiedt. Dit Zweedse bedrijf ontwerpt al 30 jaar kwalitatief hoogstaande conference call units en heeft tegenwoordig ook camera’s voor verschillende toepassingen in het assortiment. Dit is dan ook de reden dat Jean-Luc Sigonney, Sales Director Europa en de Benelux, aanschuift.

“Exertis is een belangrijke partner voor ons. We zijn trots op wat ze hebben bereikt. Konftel is niet alleen bekend om zijn voortreffelijke technologie Omnisound, maar ook om de ‘ease of use’ van de producten. Daarnaast doet Konftel er alles aan om de eigen ecologische footprint zo klein mogelijk te houden. Het is geen loos statement, maar onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Zij hebben een Climat Neutral Certificering waar ze trots op zijn. In Zweden is klimaatbewust ondernemen al van groter belang, omdat eindgebruikers er waarde aan hechten en dit de keuze kan beïnvloeden voor een bepaald merk”, zegt Jean-Luc. “De hoeveelheid elektronisch afval is tegenwoordig bijvoorbeeld enorm. Daarmee moet ook verantwoord worden omgegaan en dus is het recyclen cruciaal onderdeel van onze manier van werken.”

Hybride werken veranderde alles

Met de introductie van hybride werken, waarbij werknemers in een bepaalde verhouding thuis en op kantoor werken, is de rol van videoconferencing veranderd. Meeting rooms hebben andere opstellingen en afmetingen gekregen. Deze kenmerken van de ruimte zijn bepalend voor het type speakerphone of camera dat nodig is.

“Speciaal voor het ondersteunen van de partners is de online configuratietool ontwikkeld”, zegt Jean-Luc. “Met dit hulpmiddel kan een reseller of partner snel zien welke producten de juiste capaciteit hebben voor de betreffende ruimte, op basis van afmetingen, indeling en opstelling van de werkplekken in de ruimte. Soms is een groothoekcamera nodig en in andere configuraties is een gewone zoomlens optimaal. Al die elementen spelen een grote rol, zeker nu de ruimtes ook anders worden ingedeeld om medewerkers wat meer afstand te laten houden. ‘One size doesn’t fit all’. Maar ook de interfaces naar het systeem zijn cruciaal. Al onze units ondersteunen bluetooth voor smartphones, USB voor het aansluiten van laptops en natuurlijk SIP.”

De bluetooth-interface maakt het mogelijk om de status van de unit op de smartphone te bewaken. Batterij-niveaus en dergelijk zijn nu continu te bewaken via het scherm van de smartphone. Soms is het zelfs noodzakelijk via een ingebouwde simkaart gebruik te maken van 4G. Dit laatste kan van groot belang zijn als de systemen in een tijdelijke opstelling zitten of op plaatsen zonder vast internet.

Levering gegarandeerd

Christ-Jan is trots op de relatie met Konftel. Voor dealers is het volgens hem fijn dat ze de producten van dit merk met vertrouwen kunnen aanbieden. “De interactieve configuratietool helpt bij het bepalen van de juiste opstelling die past bij de ruimte en producten van Konftel zijn over het algemeen goed leverbaar. In deze periode van schaarste aan componenten is dat nogal eens een uitdaging. Alle bedrijven realiseren zich dat de tijdelijke oplossingen van een jaar geleden nu moeten worden omgezet in duurzame kwaliteitsoplossingen. Dat heeft veel vraag opgeleverd naar kwalitatief betere camera’s en speakerphones. Konftel heeft bewezen stabiel te kunnen leveren, ondanks de uitdagende markt.” Voor dealers is het ook goed om te weten dat er mooie marges op de producten zitten.

Meer weten over Exertis en Konftel? Mail Christ-Jan op christ-jan.beljaars@exertis.nl of bel naar 078 8800 700.

(Dit artikel verscheen eerder in ITchannelPRO magazine nummer 4)

Mobiele versie afsluiten