Evernex versterkt positie Noord-Europa met overname Integra

Toonaangevende leverancier van datacenter onderhoudsdiensten in Nederland

Sinds de oprichting in 2010 heeft Integra MVS (Multi-Vendor Services) zich gevestigd als toonaangevende leverancier van datacenter onderhoudsdiensten in Nederland, voornamelijk voor mkb- bedrijven en business partners. In 2019 heeft Integra Cloud Solutions opgericht, een nieuwe entiteit die een breed scala aan clouddiensten aanbiedt, waaronder oplossingen voor Infrastructure as a Service (IaaS), Backup as a Service (BaaS) en Disaster Recovery as a Service (DRaaS).

ICT-diensten

“Met deze geweldige overname versterken we ons dienstenaanbod en onze marktpositie in de Benelux, waar we al samenwerken met tal van klanten”, zegt Stanislas Pilot, President en CEO van Evernex.“ Door de samenwerking met Integra, die onze waarden van flexibiliteit, innovatie en uitstekende kwaliteit deelt, krijgen onze klanten een van de meest uitgebreide en complete IT-diensten in de industrie.”

Groei

Net als Evernex heeft Integra MVS de afgelopen jaren groei doorgemaakt: zijn jaarlijkse inkomsten zijn tussen 2019 en 2021 met 38% gestegen. Integra Cloud Solutions zag de jaarlijkse inkomsten in 2021 verdubbelen.

Maarten Folmer, oprichter van Integra voegt eraan toe: “Bij Integra zijn we enthousiast om aan deze spannende fase van onze reis te beginnen. De alliantie van onze cloud expertise en het wereldwijde bereik van de Evernex Group zal ons positioneren als een belangrijke speler in cloud services en datacenter onderhoud.”

Door toe te treden tot de Evernex Group versterkt Integra de positie van Evernex in Noord-Europa, terwijl het zijn dienstenportfolio uitbreidt met de levering van DRaaS-, BaaS- en IaaS-oplossingen aan alle klanten. Het is de vijfde overname van het bedrijf sinds de investering van 3i in oktober 2019, waarmee het zijn positie als succesvol consolidatieplatform versterkt.

Van links naar rechts: Anton Davelaar (Algemeen Directeur Integra Cloud Solutions), Maarten Folmer (Algemeen Directeur Integra Infrastructure Solutions), Stanislav Pilot (CEO Evernex), Thibault Duriez (M&A Director Evernex), Denis André (CFO Evernex).

Mobiele versie afsluiten