Events in ICT: we gaan er weer voor

Patricia Straten is founder van Events2be, organisator van events. In een blog kijkt ze terug op de afgelopen tijd en op de toekomst. Want de eventbranche ligt nu even stil, maar dat is maar tijdelijk.

In één snapchat veranderde de wereld! Alsof we met z’n allen in een Netflix film beland zijn. Persoonlijke en economische drama’s waren het gevolg.

Maar wat veranderde er in de evenementenwereld? Simpel gezegd ging alles van over de top naar bezinning. De economie draaide op volle toeren en het kon allemaal niet op. Wij hebben veel klanten in de ICT-sector en daar werd flink uitgepakt voor medewerkers en nog meer voor klanten. Een wereld waarin niks te gek was, van luxe reizen, grote feesten, dure cadeaus, tot het uitpakken bij een event om je klanten te trekken. Het werd allemaal als normaal ervaren. En voor veel klanten was het niet eens goed genoeg. Getuige de no show van gemiddeld minimaal 30 procent.

 

Hoe staan we er nu voor? We gaan massaal voor digitale alternatieven en die zijn er genoeg. Van loyaliteits programma’s, digitale round tables, trainingen,pitches, webinars tot aan complete online events die ondersteund worden met geanimeerde locaties en live gasten, het is er allemaal. Gelukkig maar, want we zullen hier nog lang gebruik van blijven maken.

 

Ik ben er wel van overtuigd dat deze crisis de waardering gaat terugbrengen voor de live events en voor het reizen. Iets wat de branche wel kon gebruiken. Tegelijkertijd lossen we ook de hoge no show op, twee vliegen in één klap. Daarom gaan bedrijven toch stiekem alweer plannen maken. En dat kan gelukkig ook, er is genoeg creativiteit in de branche om binnen de gestelde regels iets leuks te organiseren.

Mobiele versie afsluiten