Europese Commissie consulteert ‘roam like at home’-verordening

De Europese Commissie consulteert de zogenoemde ‘roam like at home’-verordening. De Commissie vraagt input van marktspelers en consumenten over de vraag of de verordening na de vervaldatum in juni 2022 moet worden verlengd.

De verordening, die in 2015 werd aangenomen, bepaalt dat sinds 15 juni 2017 alle roamingtoeslagen bij het reizen in de EU zijn verdwenen, met uitzonderingen voor grote databundels en voor MVNO’s. Als gevolg hiervan betalen EU-ingezetenen voor roaming in de EU hetzelfde als voor mobiele diensten in hun eigen land. De evaluaties van de verordening hebben uitgewezen dat de regels goed werken en dat de regelgeving het gebruik van roaming heeft gestimuleerd.

Desalniettemin kan voortdurende regulering, zowel van retail- als wholesale-roamingtarieven, nodig zijn om ervoor te zorgen dat de prijzen niet opnieuw stijgen als de regulering vervalt. Opmerkingen in de consultatie kunnen tot 11 september worden ingediend. De reacties zullen worden gebruikt in de effectbeoordeling van de Commissie, op basis van haar herziening van de verordening.

Bron: Telecompaper

Mobiele versie afsluiten