Eurofiber rondt herfinanciering van 1,5 miljard euro af

op basis van duurzaamheid voor verdere netwerkuitbreiding in Europa

Eurofiber-twitterEurofiber, toonaangevende aanbieder van glasvezelnetwerken en cloud-infrastructuur met open toegang, heeft de herfinanciering van zijn bestaande faciliteiten afgerond. ING trad bij de herfinanciering op als adviseur van Eurofiber.

De faciliteiten en de bijbehorende hedging hebben duurzaamheidsprikkels die in lijn zijn met het duurzaamheidsprogramma van Eurofiber. Dat omvat maatregelen die zullen leiden tot een CO2-reductie van 50% in 2025, waarmee het bedrijf verder gaat op de weg naar zijn doelstelling om in 2030 100% klimaatbestendig te zijn.

De digitale transformatie van onze samenleving vraagt om betrouwbare, veilige en beveiligde glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuuroplossingen. Eurofiber is sinds 2000 een aanbieder van open digitale infrastructuur en bezit en exploiteert toonaangevende glasvezelnetwerken en cloudinfrastructuuroplossingen. De herfinanciering zal worden gebruikt om te investeren in de internationale uitrol van glasvezelnetwerken en toekomstige overnames. De ESG-koppeling van de lening en swaps toont verder de gezamenlijke inzet van Eurofiber, PGGM en Antin op het gebied van duurzaamheid.

“Deze mijlpaal herfinanciering getuigt van een blijvend sterk geloof in de strategie van Eurofiber en zijn snelle uitrol van glasvezel in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. De herfinanciering stelt ons in staat om onze groei voort te zetten”, aldus Edze Tollenaar, CFO van Eurofiber.

“Het is geweldig om te zien dat Eurofiber zijn groeiplannen in de vezelmarkt combineert met het behalen van zijn doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. We zijn er trots op dat we Eurofiber als adviseur  kunnen ondersteunen bij deze herfinanciering, een nieuwe mijlpaal in de verdere ontwikkeling van het bedrijf”, aldus Blaise van der Zwaal, Managing Director binnen ING’s technology, media and telecoms (TMT) team.

Mobiele versie afsluiten