Ericsson Mobility Report: 5G voor de massa

Ericsson heeft zijn Mobility Report van juni uitgebracht. Hieruit blijkt dat de adoptie van 5G veel sneller verloopt dan die van 4G en 3G. Ericsson noemt dit zelf “opvallende cijfers waaruit de veerkracht en toewijding van onze sector blijken.”

De telecomspecialist noemt het rapport verder “een teken van een industrie die onvermoeibaar doorgaat met het stimuleren van innovatie en het op de markt brengen van nieuwe technologie.”

Wereldwijd half miljard 5G-gebruikers

Tot nu toe hebben meer dan 160 communicatieserviceproviders 5G-diensten gelanceerd en zijn er meer dan 300 5G-smartphonemodellen aangekondigd of commercieel gelanceerd. Voor het einde van dit jaar zijn er volgens Ericsson wereldwijd meer dan een half miljard 5G-gebruikers.

Verschillen tussen regio’s

Er zijn echter wel duidelijke verschillen te zien in de ontwikkeling op regionaal niveau. Het is volgens Ericsson namelijk duidelijk dat het in sommige regio’s langer zal duren voordat 5G is geïmplementeerd en klaar is voor massale adoptie. Desalniettemin is de behoefte aan goede, snelle connectiviteit overal vrijwel onbeperkt, of het nu 4G of 5G is.

Het volledige Ericsson Mobility Report van juni is via onderstaande link te downloaden.

Bron: Ericsson

Mobiele versie afsluiten