Entrust 2022 beveiligingsvoorspellingen

EntrustDe pay-off van Entrust is: ‘securing a world in motion’ en wat was 2021 ‘in motion’. Wat dat betreft was 2021 een mooi en divers jaar voor Entrust. We hebben kunnen uitbouwen waar we voor de pandemie al mee begonnen waren.

Entrust richt zich op: payments, identity en informatiebeveiliging, gelukkig konden we ons op al deze speerpunten versterken in 2021 met acquisities van Hytrust, Antelope en Worldreach. (link naar persberichten)

En we hebben in Nederland een nieuwe distributie partner opgetekend, Infinigate, waar we zeer blij mee zijn en veel van verwachten in 2022.

 

1- Een verschuiving van aanvallen op infrastructuur naar aanvallen op individuen

Er is een hernieuwde focus op aanvallen op individuele werknemers via mobiele apparaten. Alleen al in 2020 bijvoorbeeld registreerde de politie van Dubai meer dan 25.000 klachten over cybercriminaliteit op het E-Crime-platform. Volgens officiële gegevens zijn de klachten en oproepen met betrekking tot cybercriminaliteit met 3.000% gestegen sinds de lancering van het platform in de afgelopen drie jaar.

2- Complexiteit oplossen met eenvoud

In 2022 zullen we ‘verpakte’ oplossingen zien die gericht zijn op het vereenvoudigen van beveiliging en het mogelijk maken van digitale transformatie. Voorbeelden zijn:

Naadloos reizen: nieuwe geïntegreerde oplossingen voor naadloos reizen vervangen lange rijen bij de douane door veilige identiteitsverificatie op afstand via smartphones. Dergelijke oplossingen zullen reizen gemakkelijker en contactlozer maken, en grenscontroleagenten in staat stellen zich te concentreren op het afhandelen van uitzonderingen en mogelijke risico’s. Volgend jaar zal naar verwachting de waarde van digitale reisdocumenten, e-paspoorten en elektronische reistoestemmingen worden aangetoond. Ook nieuwe eIDAS richtlijnen vanuit de EU zullen dit proces versterken.

Hybride betalingsoplossingen: met toenemende bezorgdheid over identiteitsdiefstal en ongeveer 80% van de consumenten van mobiel bankieren die zich zorgen maken over fraude, beginnen consumenten prioriteit te geven aan verbeterde technische en functionele mogelijkheden van producten en diensten bij het kiezen van hun banken, pensioenaanbieders en andere financiële diensten. 2022 wordt het jaar waarin we bedreigingen en verouderde technologie bestrijden en onze infrastructuur op nog uniekere manieren laten groeien.

Verbeterd beheer van de levenscyclus van certificaten: met cyberaanvallen die sneller plaatsvinden dan ooit tevoren, biedt de verbetering van de mogelijkheden van Certificate Lifestyle Management een veilig, centraal punt voor IT om certificaten, encryptiesleutels en cryptovaluta te controleren.

3- Zero-Trust benadering

Er wordt voorspeld dat Zero-Trust essentieel zal worden om te voorkomen dat een identiteit wordt misbruikt via verschillende wegen in 2022, waaronder gecompromitteerde geheimen, gecompromitteerde dataperimeters en laterale bedreigingen. Het rapport van september 2021 van Entrust, Securing the New Hybrid Workplace, (link naar rapport) onthulde een toename van identiteitsbewijstechnologie die verifieert dat iemand is wie hij zegt te zijn, waarbij 51% technologie voor eenmalig wachtwoord uitrolt en 40% biometrische authenticatie gebruikt.

4- Verhoogde overheidsuitgaven

In het recente regeerakkoord is de algemene begroting van de komende de jaren verhoogd, inclusief de uitgaven voor cybersecurity. Binnen dit budget ligt een sterke focus op investeringen in hogere cybercriminaliteit.

 

Peter Gowdy, Channel Manager Benelux Entrust

Mobiele versie afsluiten